Tidligere har Forsvarets patruljetelt kommet fra en rekke forskjellige produsenter uten et skikkelig system. 

Barents Outdoor har utviklet to nye patruljetelt som blir de nye standardteltene for det norske Forsvaret og Politiet.

Teltene kommer i to størrelser, 2-3 personstelt og 4-6 personstelt.

– Det at våre telt ble valgt, er for oss den ultimate anerkjennelsen av kvaliteten på de produktene vi lager, sier daglig leder Nora Helliksen i Barents Outdoor til nettstedet Sportsbransjen.

nora helliksen barents telt forsvaret
GRUNN TIL Å SMILE: Nora Helliksen er daglig leder i Barents.
Barents telt
Les også
Vi har testet helårsteltet Trollheimen 3 Classic.

Telt som takler tøffe forhold 

Barents Outdoor har base på Melhus i Trøndelag. Selskapet ble etablert i kjølvannet av at Helsport ble solgt til Brav, som også har merkevarer som Swix, Ulvang, Lundhags og Toko.

Teltmodellene Barents Finse og Barents Trollheimen har gjort det godt i UTEs sine tester av telt, der Finse-modellen hele fikk 10 av 10 mulige poeng.

FOR BARSKE FORHOLD: Forsvarets nye patruljetelt skal leveres av Oskar Pedersen AS, men er utviklet og laget av Barents Outdoor. Foto: Forsvarsmateriell
FOR BARSKE FORHOLD: Forsvarets nye patruljetelt skal leveres av Oskar Pedersen AS, men er utviklet og laget av Barents Outdoor. Foto: Forsvarsmateriell

Forsvaret har gjennomført egne tester i forkant. Ifølge en erfaren artillerijeger visste han ikke at det gikk an å lage et så godt telt.

– Patruljeteltene til forsvaret vil ikke komme i kommersielt salg, men vil ha flere likheter med våre polar-telt, Finse og Arctic, forteller Nora Helliksen til utemagasinet.no.

vintertelt fjellreven
Les også
De veier mer, men må også tåle vær og vind. Vi har testet vintertelt for norske forhold.

Barents er underleverandør til Oskar Pedersen AS, som har inngått kontrakten som leverandør til forsvars- og politimarkedet.

– Vi er svært godt fornøyde med denne avtalen. Barents Outdoor er langt fremme når det gjelder bærekraft. Det gjenspeiles i teltenes høye kvalitet; de er robuste og brukervennlig og lette å reparere og vedlikeholde, sier Tomas Beck, sjef Landkapasiteter i Forsvarsmateriell til sportsbransjen.no.

test av fjellsko
Les også
UTE har testet over 30 modeller.

Teltene skal produseres i Bangladesh og vedlikeholdes i Norge.

Barents Outdoor økte omsetningen fra 2,5 millioner kroner i 2021 til 9,3 millioner kroner i 2022 og kan vise til fortsatt vekst i 2023.

Kontrakten som ble inngått lørdag 2. september har en verdi på rundt 290 millioner kroner.

Leveranser er planlagt å starte våren 2024.

PSST: Utemagasinet.no er del av Fri Flyt, som også gir ut nettsidene terrengsykkel.no, landevei.no, jeger.no, norsk-klatring.no og friflyt.no.