/ Telt

Dette er Forsvarets nye telt

Forsvaret får en ny telt-standard fra 2024. Norske Barents Outdoor har fått oppdraget med å lage telt for norske soldater de neste syv årene.

Sist oppdatert: 28. september 2023 kl 14.08
barents patruljetelt forsvarstelt
PATRULJETELT: Slik blir det nye teltet til norske soldater. Foto: Forsvarsmateriell
Lesetid: 2 minutter

Tidligere har Forsvarets patruljetelt kommet fra en rekke forskjellige produsenter uten et skikkelig system. 

Barents Outdoor har utviklet to nye patruljetelt som blir de nye standardteltene for det norske Forsvaret og Politiet.

Teltene kommer i to størrelser, 2-3 personstelt og 4-6 personstelt.

– Det at våre telt ble valgt, er for oss den ultimate anerkjennelsen av kvaliteten på de produktene vi lager, sier daglig leder Nora Helliksen i Barents Outdoor til nettstedet Sportsbransjen.

nora helliksen barents telt forsvaret
GRUNN TIL Å SMILE: Nora Helliksen er daglig leder i Barents.
barents trollheimen 3 classic telt test utemagasinet
Les også

Telt som takler tøffe forhold 

Barents Outdoor har base på Melhus i Trøndelag. Selskapet ble etablert i kjølvannet av at Helsport ble solgt til Brav, som også har merkevarer som Swix, Ulvang, Lundhags og Toko.

Teltmodellene Barents Finse og Barents Trollheimen har gjort det godt i UTEs sine tester av telt, der Finse-modellen hele fikk 10 av 10 mulige poeng.

FOR BARSKE FORHOLD: Forsvarets nye patruljetelt skal leveres av Oskar Pedersen AS, men er utviklet og laget av Barents Outdoor. Foto: Forsvarsmateriell
FOR BARSKE FORHOLD: Forsvarets nye patruljetelt skal leveres av Oskar Pedersen AS, men er utviklet og laget av Barents Outdoor. Foto: Forsvarsmateriell

Forsvaret har gjennomført egne tester i forkant. Ifølge en erfaren artillerijeger visste han ikke at det gikk an å lage et så godt telt.

– Patruljeteltene til forsvaret vil ikke komme i kommersielt salg, men vil ha flere likheter med våre polar-telt, Finse og Arctic, forteller Nora Helliksen til utemagasinet.no.

barents arctic 3 polar
Les også

Barents er underleverandør til Oskar Pedersen AS, som har inngått kontrakten som leverandør til forsvars- og politimarkedet.

– Vi er svært godt fornøyde med denne avtalen. Barents Outdoor er langt fremme når det gjelder bærekraft. Det gjenspeiles i teltenes høye kvalitet; de er robuste og brukervennlig og lette å reparere og vedlikeholde, sier Tomas Beck, sjef Landkapasiteter i Forsvarsmateriell til sportsbransjen.no.

fjellsko test
Les også

Teltene skal produseres i Bangladesh og vedlikeholdes i Norge.

Barents Outdoor økte omsetningen fra 2,5 millioner kroner i 2021 til 9,3 millioner kroner i 2022 og kan vise til fortsatt vekst i 2023.

Kontrakten som ble inngått lørdag 2. september har en verdi på rundt 290 millioner kroner.

Leveranser er planlagt å starte våren 2024.

PSST: Utemagasinet.no er del av Fri Flyt, som også gir ut nettsidene terrengsykkel.no, landevei.no, jeger.no, norsk-klatring.no og friflyt.no.

Publisert 14. september 2023 kl 13.31
Sist oppdatert 28. september 2023 kl 14.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen