Sykkel er ikke bare et lettvint framkomstmiddel i Lofoten, hvor avstandene er relativt små.

Det åpner også for fine utfluktsmuligheter med opplevelser hele veien. Mange tar med seg sykkelen til Lofoten, eller leier sykler her.

Vi har også laget en artikkel om hvordan du best frakter sykkelen på reise

FRA SVOLVÆR TIL Å

Lengde: ca. 135 km.
Beregnet tidsbruk: 7 dager

Landeveissykling etter hovedveiene gir noen utfordringer i turistsesongen med smale og uoversiktlige veier som er lite tilrettelagt for syklende.

Men tar du sideveier eller en omvei opplever du snart at trafikkmengden er betraktelig mindre.

Ruta går innom idylliske fiskevær og tettsteder. Henningsvær. også kalt «Lofotens Venezia», Nusfjord, Reine og Sakrisøy.

Deler av turen går på Nasjonale Turistveier. Her sykler du forbi steinalderboplasser, fiskevær, naust, fiskehjeller, dukkemuseum og en rekke kunstgallerier.

sykling i Lofoten
FRA SYKKELSETET: Sykling i Lofoten kan by på mange opplevelser etter som avstandene er relativt korte mellom forskjellige attraksjoner og severdigheter. Naturen og landskapet forandrer seg fort bare ved å runde svingen.
 Foto: Frithjof Fure

STISYKLING I LOFOTEN

For terrengsyklister har Lofoten mange turer i varierte vanskelighetsgrader og alle typer terreng.

Lengde på stiene varier fra 2-12 km, kanskje et fåtall er rundturer som går etter gamle delvis gjengrodde kjerreveier og stier med gamle spor av bosetting i området.

Stort sett handler det om å komme seg opp på en topp og få en gøy nedfart i samme sti som man gikk opp. Noen turer gir en høydeforskjell på opptil 550 meter.

De siste 4-5 årene har det blitt mer økning av syklende i Lofoten, og turister som etterspør guidede turer eller organiserte turer i fjellterreng.

Området ved Bøstad i Vestvågøy er det minst fotturister og veldig oversiktlige stier. Turen går til Veten (454 moh.) og Brattflågan (520 moh.).

23-38-26_lightboxorg
23-38-26_lightboxorg