Det er få ting som kan matche havkajakk når det kommer til idyll og nærhet til naturen. Det fine med denne typen padling er at det er omgivelsene som gjør hele turen, og om du padler inni fjorden eller ute i havgapet kan du få drastisk forskjellige opplevelser. I dagens episode av Fjorden som har alt har Fred Syversen tatt den lange turen ut mot noe av det mest vestlandske vår del av vestlandet har å by på. Omtrent to timers kjøring fra Nordfjordeid, ut over Bremangerlandet på rv. 616, over til øya Frøya, og ut til Kalvåg. Dit dro Fred og møtte dagens medreisende, Rogier Van Oorschot fra Norway Adventures.

Vil du finne steder som dette i nærheten av deg? Vi har plukket noen som "kun er tilgjengelig med kajakk" her!

Annonse
kajkkfred01

Vertskap: Rogier Van Oorschot har hatt med seg Fred Syversen på tur i havkajakk. Foto: Magnus Roaldset Furset

Kalvåg har drøye 400 innbyggere og minner om et lite fiskevær i Lofoten - og nesten slik føles det å være ytterst her i havgapet. Med padleåren i hendene er man bemerkelsesverdig mobil - du kan finne fram til nye steder rundt i fjorden som ikke er tilgjengelig ellers! På denne turen tar Fred og Rogier en ny runde rundt øyene utenfor Kalvåg og nyter et godt pannekakemåltid med ypperlig utsikt. På tur i kano kan du pakke teltet, noen vedkubber og god mat. Denne typen friluftsliv er Nordfjorden nærmest skreddersydd for!

Mere innhold om padling i kano og kajakk på UTEmagasinet finner du her. 

kajkkfred02

Arkipel: er ordet man kan flotte seg med om man skal omtale en øygruppe. Bremangerlandet, Frøya og Vågsøy tilbyr et prakteksempel. Foto: Magnus Roaldset Furset

Dette er episode 5 av «Fjorden som har alt». Nordfjord omfatter regionen rundt selve Nordfjorden, og rekker over kommunene Hornindal, Stryn, Eid, Gloppen, Vågsøy, Bremanger og Selje. Dette området klarer å rekke over alt det Norge har å by på i en kompakt versjon: Fjord, fossefall, breer og fjell. Her finner du unike attraksjoner som Europas dypeste innsjø, tusenvis av år gamle kulturminner og opphavet til fjordingen, Norges egne hesterase. I tillegg er Nordfjord hjem til et enormt antall muligheter for den aktive, som du kan se presentert i nettserien Fjorden som har alt. Serien er filmet og produsert av Magnus Roaldset Furset. 

Fjorden som har alt

I denne nettserien er vi med freeride-legenden Fred Syversen på omvisning i Nordfjord-regionen. Her tar Folven camping-eieren Syversen oss med på en rekke aktiviteter i regionen: Klatring, terrengsykling, skikjøring, padling, surfing og festivalen som arrangeres i hans egen bakgård - Strynefestivalen.  

Foto og klipp av serien "Fjorden som har alt": Magnus Roaldset Furset

EPISODE 1 - Klatring

EPISODE 2 - Strynefestivalen

EPISODE 3 - Terrengsykling i Napen, Gryta og Hydla

EPISODE 4 - Surfing og SUP på Stadlandet

EPISODE 5 - Padling i ytre Bremanger

EPISODE 6 - 9. oktober (Topptur)