Lofoten er et fantastisk reisemål, med naturen som det store trekkplasteret.

Vil du oppleve Lofoten med kajakk, finner du noen fine tips nedenfor.

BUNESSTRANDEN

Er dette Norges vakreste strand? Det er ikke badetemperaturene du drar til Lofoten for, men den 500-600 meter lange og nesten 800 meter brede Bunesstranda er likevel verdt et besøk.

Legg ut fra Reine havn og sett kursen innover Reinefjorden mot den trange Bunesfjorden. Det er en liten strøm ved inngangen til Bunesfjorden, men ikke så veldig hard padling.

Kajakkene legges på land, før du begir deg til fots mot skaret som deler yttersiden og innersiden av Lofoten. På den ene siden reiser Helvetestinden seg. På den andre ligger Buneset med en enslig liten rødmalt hytte.

NB: Dette er en vindutsatt tur, så den er best på de rolige dagene.

 

VIKSTRANDEN – TÅA

Dette er en fantastisk dagstur. Sett ut fra sørenden av stranda og padle langs hele stranden 
og nabostranden Haulandstrand, en av Norges peneste strender. Fortsett ut langs land på nordsiden av bukta til Tåsundet.

Deretter padler du over til øya Tåa, på turen over (200 meter) har du Grønland som neste øy mot vest. Her er det flott
å ta pause på sørøstsiden av Tåa. Derfra kan du, i godt vær, padle 1,2km sørover til Oterholman, før du svinger østover inn i bukta der du har ca. 2 km inn til Viksanden igjen.

En flott tur i godt vær. Fra Esso på Leknes kjører du ca. 6.5 km vestover på E10. Her tar av fra E10 og kjør på Fv825 i 3,9 km til du svinger til høyre og inn på Offersøyveien. Her kjører du 2,5 km til du har stranden på venstre side, parker på høyresiden av vegen.

IMG_0092
IMG_0092

NOE FOR ALLE: Om du vil på dagstur eller overnattingstur, finner du flotte områder for enhver erfaring og smak. Foto: Jann Engstad

MORTSUND

På sørsida av Vestvågøy, beskyttet mot Vestfjorden av holmer og skjær på sørvestsida, finner du Mortsund og Brandsholmen. I tillegg til mye gammel bebyggelse og rester etter fiskeindustri finner du to perfekte kajakkstrender, en mot nordvest og en på motsatt side av bebyggelsen, mot nordøst.

Legg ut fra Stamsund og padle halvannen times tur vestover for en fin lunsjplass.

Praktisk

13-26-10_lightboxorg
  • PADLE MED GUIDE: Det finnes mange aktører om du vil booke kajakktur eller leie kajakk, for eksempel: lofoten-aktiv.noxxlofoten.nolofotenoutdoor.com, og lofotenadventure.com.

  • BOKTIPS: Jann Engstad i Lofoten Aktiv har vært padleguide I Lofoten i 23 år. Han har skrevet boken «Lofoten Seakayak Guide», med 42 padleturer i området.