Når Stryn blir Norges midtpunkt for en helg

Vi tar deg med på Strynefestivalen! Dette er episode 2 av «Fjorden som har alt».

Sist oppdatert 7. oktober 2020 kl 12.00

I episode to av «Fjorden som har alt» kan du være flue på veggen (og i lufta) under årets Strynefestival!

Festivalen er en uformell samling for drøye 500 deltagere fra hele landet, som alle gjør Folven til landets midtpunkt i en hel helg. På Strynefestivalen kan du prøve klatring på Beachen eller i Erdalen slik vi så i forrige episode. Da setter festivalledelsen opp shuttle-buss som tar deg med til de beste opplevelsene i dalen.

En annen populær rute er å sykle terrengsykkel i Napen, en tilrettelagt downhill-sti med flere hundre høydemeter som lokale entusiaster holder ved like. Under festivalen settes det også opp shuttlebuss til toppen av denne, så du bare kan slenge med fulldemperen din og bli med!

Følg Strynefestivalen på Instagram for å se enda mer herlig innhold fra sommerens store fest!

strynefest_lr
strynefest_lr

FULLDEMPA: Dette er en del av faunaen på Strynefestivalen.

Freeride-konkurransen Freeline jam er en del av festivalen, hvor det blir satt av mye tid til å nyte livet på snøen. Ivrige tilskuere kan se noen av landets beste frikjørere og jibbere kappes om å gjøre den beste linja ved sommerskisenteret i Stryn, innimellom glade amatører som også vil bryne seg. Det er mange muligheter til å gå topptur, til og med sammen med guide, til klassikere som Nuken og SS Norway. Festivalen har også klassiske innslag som bordbuldring og gummistøvel-kastekonkurranse, pumptrack-konkurranse og masse snadder fra sponsorer og samarbeidspartnere. Helgen krones med spektakulær festing, live musikk på scenen og til slutt det legendariske nachspielet. 

Vil du bli med på Strynefestivalen 2020? Les mer på nettsiden til festivalen her!

Dette er episode 2 av «Fjorden som har alt». Nordfjord omfatter regionen rundt selve Nordfjorden, og rekker over kommunene Hornindal, Stryn, Eid, Gloppen, Vågsøy, Bremanger og Selje. Dette området klarer å rekke over alt det Norge har å by på i en kompakt versjon: Fjord, fossefall, breer og fjell. Her finner du unike attraksjoner som Europas dypeste innsjø, tusenvis av år gamle kulturminner og opphavet til fjordingen, Norges egne hesterase. I tillegg er Nordfjord hjem til et enormt antall muligheter for den aktive, som du kan se presentert i nettserien Fjorden som har alt. Serien er filmet og produsert av Magnus Roaldset Furset.

Fjorden som har alt

I denne nettserien er vi med freeride-legenden Fred Syversen på omvisning i Nordfjord-regionen. Her tar Folven camping-eieren Syversen oss med på en rekke aktiviteter i regionen: Klatring, terrengsykling, skikjøring, padling, surfing og festivalen som arrangeres i hans egen bakgård - Strynefestivalen.  

Foto og klipp av serien "Fjorden som har alt": Magnus Roaldset Furset

EPISODE 1 - Klatring

EPISODE 2 - Strynefestivalen

EPISODE 3 - 8. oktober (Sykkel)

EPISODE 4 - 5. oktober (Surf)

EPISODE 5 - 2. oktober (Padling)

EPISODE 6 - 9. oktober (Topptur)

Publisert 7. oktober 2020 kl 12.00
Sist oppdatert 7. oktober 2020 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue