Se klatreparadiset mellom Loen og Stryn!

Frikjøringslegenden Fred Syversen loser oss gjennom en helt ny nettside fra Nordfjord. Dette er episode 1, og vi skal ut og klatre.

Sist oppdatert: 1. oktober 2019 kl 12.00
Lesetid: 2 minutter

Bare noen kilometer bortenfor postkassen til ski-legenden Fred Syvesen ved Folven Camping i Stryn finner du et av Vestlandets flotteste klatrefelt med det forlokkende navnet «Beachen». En stor klippe med bratt, overhengende granitt og mange flotte linjer. «Beachen» ble først oppdaget av Vegard Vereide og Asbjørn Moe i 2001. Siden den gang har det blitt lagt ned mye arbeid i å pusse og utvikle klippen, og i dag finner du over 50 forskjellige ruter i klatrefeltet.

Les Geir Evensen sin rapport fra Beachen i sommer!

I første episode av nettserien Fjorden som har alt, tar lokalguide Einar Løken med seg Fred Syversen på klatretur. Det blir besøk til både «Beachen» og Erdalen, i tillegg til buldring på Folven. Med seg har han Marie Holmerud og Bjørnar Brende Smestad. En dag med strålende klatreforhold og massevis av nye inntrykk og utfordringer. Her finner du nemlig ruter for alle – erfaren eller fersk klatrer.

– Nordfjord har store klatreopplevelser å by på, forsikrer guiden Einar, som har sine røtter i området og bor på Stryn. 

 Se Einar Løken på tur med Skipatruljen til Loen Skylift

I SVEVET: Syversen planlegger neste forsøk i overhengende klipper på Beachen.
I SVEVET: Syversen planlegger neste forsøk i overhengende klipper på Beachen.

I svevet: Fred Syversen planlegger neste forsøk. Foto: Magnus Roaldset Furset

 Nordfjord omfatter regionen rundt selve Nordfjorden, og rekker over kommunene Hornindal, Stryn, Eid, Gloppen, Vågsøy, Bremanger og Selje. Dette området klarer å rekke over alt det Norge har å by på i en kompakt versjon: Fjord, fossefall, breer og fjell. Her finner du unike attraksjoner som Europas dypeste innsjø, tusenvis av år gamle kulturminner og opphavet til fjordingen, Norges egne hesterase. I tillegg er Nordfjord hjem til et enormt antall muligheter for den aktive, som du kan se presentert i nettserien Fjorden som har alt. Serien er filmet og produsert av Magnus Roaldset Furset.

Fjorden som har alt

I denne nettserien er vi med freeride-legenden Fred Syversen på omvisning i Nordfjord-regionen. Her tar Folven camping-eieren Syversen oss med på en rekke aktiviteter i regionen: Klatring, terrengsykling, skikjøring, padling, surfing og festivalen som arrangeres i hans egen bakgård - Strynefestivalen.  

Foto og klipp av serien "Fjorden som har alt": Magnus Roaldset Furset

EPISODE 1 - Klatring

EPISODE 2 - 1. oktober (Aktivitet og festivalliv Strynefestivalen)

EPISODE 3 - 8. oktober (Sykkel)

EPISODE 4 - 5. oktober (Surf)

EPISODE 5 - 2. oktober (Padling)

EPISODE 6 - 9. oktober (Topptur)

Publisert 1. oktober 2019 kl 12.00
Sist oppdatert 1. oktober 2019 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen