Her kommer episode tre av «Fjorden som har alt»! Denne gangen blir vi med programleder Fred Syversen på eventyrlig terrengsykling innerst i fjorden. Folven camping har egen egen pumptrack, og rett opp i nabolaget kan du finne lokale entusiaster sin egen downhill-linje. Du kan spørre pent om å få skyss fra campingplassen, eller haike, men aller enklest er det faktisk å sykle selv. Du kommer opp til starten på stien ved å følge bilveien noen kilometer seigt oppover, og plutselig står du på toppen av Napen, dette lille tivoliet av en linje.

Annonse
terreng

Fra Napen finner du en seksjon i begynnelsen med lekne hopp før det går over i dropp, doseringer og flytsti – du slipper å tenke på å tråkke! Etter at du har krysset den pittoreske elva, har du igjen omtrent 100 høydemeter med singletrack. Får du lyst til å se mer, kan du ta en titt på videoen fra den gang Stipatruljen var på besøk i Stryn da Napen var helt ny! Fred besøker også Gryta, som er en laaang singeltrack litt lenger oppe i dalen, nærmere skisenteret. Der oppe finner du en rekke linjer som krever vesentlig mere strev, men som også betaler deg ekstra godt for det! Litt bortenfor, i Loen, finner du angivelig Nord-Europas lengste nedkjøring. Til slutt besøker vi Hydlaparken for å sjekke ut pumptracken deres! Det er ikke tvil om at dette er et eldorado for terrengsykkelfolket, egen stisykkelfestival har de også.

terreng2

Pudderføre: Det er lett å skjønne hvorfor de har sommerskisenter her oppe i dalen. Foto: Magnus Roaldset Furset

Dette er episode 3 av «Fjorden som har alt». Nordfjord omfatter regionen rundt selve Nordfjorden, og rekker over kommunene Hornindal, Stryn, Eid, Gloppen, Vågsøy, Bremanger og Selje. Dette området klarer å rekke over alt det Norge har å by på i en kompakt versjon: Fjord, fossefall, breer og fjell. Her finner du unike attraksjoner som Europas dypeste innsjø, tusenvis av år gamle kulturminner og opphavet til fjordingen, Norges egne hesterase. I tillegg er Nordfjord hjem til et enormt antall muligheter for den aktive, som du kan se presentert i nettserien Fjorden som har alt. Serien er filmet og produsert av Magnus Roaldset Furset. 

Fjorden som har alt

I denne nettserien er vi med freeride-legenden Fred Syversen på omvisning i Nordfjord-regionen. Her tar Folven camping-eieren Syversen oss med på en rekke aktiviteter i regionen: Klatring, terrengsykling, skikjøring, padling, surfing og festivalen som arrangeres i hans egen bakgård - Strynefestivalen.  

Foto og klipp av serien "Fjorden som har alt": Magnus Roaldset Furset

EPISODE 1 - Klatring

EPISODE 2 - Strynefestivalen

EPISODE 3 - Terrengsykling i Napen, Gryta og Hydla

EPISODE 4 - 5. oktober (Surfing)

EPISODE 5 - 2. oktober (Padling)

EPISODE 6 - 9. oktober (Topptur)