/ Sykkel

Napen, Gryta og Hydla - Nordfjordens sykkelklassikere

Vi besøker noen av de utallige attraksjonene for terrengsyklister i Stryn! Her kommer episode 3 av «Fjorden som har alt».

Sist oppdatert: 14. oktober 2019 kl 12.00
Lesetid: 2 minutter

Her kommer episode tre av «Fjorden som har alt»! Denne gangen blir vi med programleder Fred Syversen på eventyrlig terrengsykling innerst i fjorden. Folven camping har egen egen pumptrack, og rett opp i nabolaget kan du finne lokale entusiaster sin egen downhill-linje. Du kan spørre pent om å få skyss fra campingplassen, eller haike, men aller enklest er det faktisk å sykle selv. Du kommer opp til starten på stien ved å følge bilveien noen kilometer seigt oppover, og plutselig står du på toppen av Napen, dette lille tivoliet av en linje.

Synes du Napen er en kul linje i dag? Snart blir den dobbelt så lang...!

terreng
terreng

Fra Napen finner du en seksjon i begynnelsen med lekne hopp før det går over i dropp, doseringer og flytsti – du slipper å tenke på å tråkke! Etter at du har krysset den pittoreske elva, har du igjen omtrent 100 høydemeter med singletrack. Får du lyst til å se mer, kan du ta en titt på videoen fra den gang Stipatruljen var på besøk i Stryn da Napen var helt ny! Fred besøker også Gryta, som er en laaang singeltrack litt lenger oppe i dalen, nærmere skisenteret. Der oppe finner du en rekke linjer som krever vesentlig mere strev, men som også betaler deg ekstra godt for det! Litt bortenfor, i Loen, finner du angivelig Nord-Europas lengste nedkjøring. Til slutt besøker vi Hydlaparken for å sjekke ut pumptracken deres! Det er ikke tvil om at dette er et eldorado for terrengsykkelfolket, egen stisykkelfestival har de også.

Sjekk ut Gryta på Terrengsykkel.no sin fantastiske stiguide! Mer av de fantastiske rutene i regionen 

terreng2
terreng2

Pudderføre: Det er lett å skjønne hvorfor de har sommerskisenter her oppe i dalen. Foto: Magnus Roaldset Furset

Dette er episode 3 av «Fjorden som har alt». Nordfjord omfatter regionen rundt selve Nordfjorden, og rekker over kommunene Hornindal, Stryn, Eid, Gloppen, Vågsøy, Bremanger og Selje. Dette området klarer å rekke over alt det Norge har å by på i en kompakt versjon: Fjord, fossefall, breer og fjell. Her finner du unike attraksjoner som Europas dypeste innsjø, tusenvis av år gamle kulturminner og opphavet til fjordingen, Norges egne hesterase. I tillegg er Nordfjord hjem til et enormt antall muligheter for den aktive, som du kan se presentert i nettserien Fjorden som har alt. Serien er filmet og produsert av Magnus Roaldset Furset. 

Fjorden som har alt

I denne nettserien er vi med freeride-legenden Fred Syversen på omvisning i Nordfjord-regionen. Her tar Folven camping-eieren Syversen oss med på en rekke aktiviteter i regionen: Klatring, terrengsykling, skikjøring, padling, surfing og festivalen som arrangeres i hans egen bakgård - Strynefestivalen.  

Foto og klipp av serien "Fjorden som har alt": Magnus Roaldset Furset

EPISODE 1 - Klatring

EPISODE 2 - Strynefestivalen

EPISODE 3 - Terrengsykling i Napen, Gryta og Hydla

EPISODE 4 - 5. oktober (Surfing)

EPISODE 5 - 2. oktober (Padling)

EPISODE 6 - 9. oktober (Topptur)

Publisert 14. oktober 2019 kl 12.00
Sist oppdatert 14. oktober 2019 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen