/ Kajakk

Her ute er Hoddevik synonym for surfing

Stadlandet har noe av landets mest ettertraktede surfing. Fred Syversen tar deg med ut mot havet! Få med deg episode 4 av «Fjorden som har alt».

Sist oppdatert 15. oktober 2019 kl 10.00

I episode fire av «Fjorden som har alt» er det tid for å få på våtdrakta og pakke surfebrettet! I forrige episode var vi helt innerst i nordfjorden, og nå skal vi helt ut - nesten helt ytterst i havgapet! Ingenting sier "vestland" som å befinne seg ytterst på vår lille stein i havet og vende blikket ut mot den store atlanteren. Og ingenting sier "surfing" som å besøke Hoddevika under gode forhold! Hoddevika befinner seg ganske langt ut på Stadlandet, om du følger riksvei 620 ut fra Åheim. Det tar cirka 1,5 timer å kjøre fra Nordfjordeid sentrum, men belønningen for innsatsen får du lenge før bilen stanser. På vei ned hårnålssvingene inn i Hoddevika kan det føles som om hele denne skjulte, frodige skatten var lagt her bare for deg.

Vil du lese mer om surfing på Stadlandet? Sjekk ut UTEmagasinet sin sak fra Hoddevika i 2014.

surf1
surf1

Frodig: Surfing i Hoddevika er også en fryd for øyet, med grønne klipper på hver side. Foto: Magnus Roaldset Furset

Hoddevika har høy status i surfemiljøet, og er beryktet for å være et godt sted å lære å surfe. Når det er sagt, er det også ettertraktet blant erfarne surfere på grunn av de pålitelige forholdene og den vakre beliggenheten. Fri Flyt har arrangert surfefestival her i fordums tid, og mangt en surfer har tilbragt helgen sin her inne i et telt eller i bilen. Såpass kjent er Hoddevika at kongefamilien har vært her for å surfe sammen

Hypp på mere Surfe-innhold? Sjekk ut alt Fri Flyt har skrevet om surfing her!

 
Når Fred Syversen først drar ut hit i havgapet med vannsportutstyr, må vi også få SUPet litt. Vi besøker Dalsbøvatnet, like bortenfor. Det er ett av mange steder hvor mang kan nyte livet med standup-paddling, noe du også kan gjøre på Strynefestivalen, som vi har sett i en tidligere episode. Dagens tur avsluttes med et blikk ut mot det virkelig store havet på Vestkapp - rett og slett akkurat det det høres ut som, vestlandets svar på Nordkapp. Her kan du se helt inn til Sunnmørsalpene om du har god sikt østover fra platået på utsiktspunktet kjent som Kjerringa. Det er Nordfjord og vestlandet på sitt aller mest vestlandske!

surf2
surf2

Stand up-stemning: Med åre i hånden og brett under føttene har du mye boltreplass i Nordfjord. Foto: Magnus Roaldset Furset

Dette er episode 4 av «Fjorden som har alt». Nordfjord omfatter regionen rundt selve Nordfjorden, og rekker over kommunene Hornindal, Stryn, Eid, Gloppen, Vågsøy, Bremanger og Selje. Dette området klarer å rekke over alt det Norge har å by på i en kompakt versjon: Fjord, fossefall, breer og fjell. Her finner du unike attraksjoner som Europas dypeste innsjø, tusenvis av år gamle kulturminner og opphavet til fjordingen, Norges egne hesterase. I tillegg er Nordfjord hjem til et enormt antall muligheter for den aktive, som du kan se presentert i nettserien Fjorden som har alt. Serien er filmet og produsert av Magnus Roaldset Furset. 

Fjorden som har alt

I denne nettserien er vi med freeride-legenden Fred Syversen på omvisning i Nordfjord-regionen. Her tar Folven camping-eieren Syversen oss med på en rekke aktiviteter i regionen: Klatring, terrengsykling, skikjøring, padling, surfing og festivalen som arrangeres i hans egen bakgård - Strynefestivalen.  

Foto og klipp av serien "Fjorden som har alt": Magnus Roaldset Furset

EPISODE 1 - Klatring

EPISODE 2 - Strynefestivalen

EPISODE 3 - Terrengsykling i Napen, Gryta og Hydla

EPISODE 4 - Surfing og SUP på Stadlandet

EPISODE 5 - 2. oktober (Padling)

EPISODE 6 - 9. oktober (Topptur)

Publisert 15. oktober 2019 kl 10.00
Sist oppdatert 15. oktober 2019 kl 10.00
Relaterte artikler
padling Norge og Sverige
Blåfjella-Skjækerfjella

Padletur i norsksvensk villmark

Båt oslo øyene oslofjorden hovedøya gressholmen langøyene bleikøya nakholmen
Guide til øyene i Oslofjorden

Øyhopping i Oslofjorden

daniel salbu
Padlet norskekysten med kajakk

Daniels store padleventyr

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue