HARDE FAKTA

Merke: Helsport
Modell: Rundhø
Vekt: ca. 3,5 kg
Alder: 35 år

Vi snakker 1983. De første CD-platene kommer i salg, E.T.-feberen koker på norske kinoer og Grethe Waitz vinner Norges første VM-gull i friidrett.

Annonse

Dette året finner også en annen begivenhet sted. Solveig Tornås er seks år og hun er sammen med familien på en av sine første teltturer. Stedet er Jotunheimen.

– Det var alltid min far som bar teltet og maten og alt fellesutstyret. Jeg husker at jeg hadde en liten ryggsekk med favorittkosedyret mitt og en pakke rosiner. Det å dra på telttur med mamma og pappa var noe av det fineste jeg visste som barn, for da fikk jeg ligge mellom dem i soveposen min. Soveposen ble også godt brukt. Den har jeg ikke lenger for den ble gitt bort til ei sherpa i Nepal, forteller hun.

GOD BRUKT

En fast spalte i UTE hvor vi hyller til varig og godt brukt friluftsutstyr. Har du klær eller utstyr som har vært lenge i bruk, eller som du ikke klarer å kvitte deg med? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss en e-post

• Se min nikkers
• Se min ryggsekk
• Se min sovepose
• Se min treningsjakke

Teltet som ble brukt den gangen lever fremdeles i beste velgående.

– I 2016 var det tid for min datter sin første telttur. Vi dro med sykkel fra Ullern til Abbortjern i Bærumsmarka. Hun synes det var fantastisk å sove i telt, så vi gleder oss til mange fine turer fremover.

Hva vil datteren din ha med seg på telttur?
– En bok må være med.

Foretrekker du generelt brukt fremfor nytt?
– Jeg kjøper oftest nytt friluftsutstyr og klær fordi jeg bruker utstyret og klærne helt til det er utslitt. Men med veldig mye andre varer foretrekker jeg å kjøpe brukt. Det gjelder typisk ting som ikke slites ut. Og så er jeg veldig glad i å arve ting, det gjelder også friluftsutstyr, jeg har fått mye rart i arv.

Har du et eksempel?
– Jeg har arvet min fars gamle isøks fra 50-tallet. Den brukes til veggpryd.

Hva er ditt forhold til friluftsutstyr?
– Friluftsutstyr skal primært være funksjonelt på små og store turer. Jeg er tilhenger av å kjøpe utstyr av god kvalitet og så bruke det i mange år. Tar man godt vare på ting varer de lenge. Jeg bruker fortsatt ryggsekken fra 1989, vindjakka fra 1990 og stormkjøkkenet fra midten av 90-tallet.

Hvilke egenskaper har teltet?
Teltet er veldig bra i all slags vær, og det er utrolig solid. Det er fint med åpning i hver side slik at man kan bruke forteltet på begge sider enkelt.

Ved hvilke anledninger brukes teltet nå?
– Nå bruker vi teltet til familieturer i marka, men jeg tenker at jeg fint kunne hatt teltet på vintercamp neste gang jeg gjør det.

Skjermbilde 2017-10-02 kl. 10.00.41