– Vi startet opp Oslo treklatreklubb for å få prøve å inspirere flere barn vekk fra skjermene og ut i nærskogene og parkene og opp i trærne. Vi driver med treklatring både fri og med topptau, lager taubaner, går på slakke liner og slapper av i hengekøyer, lager slenghusker  og henger opp tretelt, sier intiativtaker Trygve Hirsch.

Klubben møtes en gang i måneden forskjellige nærskoger og parker i Oslo. Medlemskap og deltakelse er gratis.

– Kom når det passer, dra når du vil, ta med venner og god mat og kos deg i skogen! Det er supersosialt, miljøvennlig, kortreist og adrenalinfremkallende, sier Hirsch.

– Vi håper også at barn som har gode opplevelser i nærskogene som barn, vil være med å verne de når de blir eldre, legger han til.

Søndag 5. oktober fra klokken 12 og utover, er det klart for ny Treklatresøndag, denne gangen i Eikeskogen Lunden ved Bakkehaugen kirke på Tåsen.

LES OGSÅ: Klatring med barn

Her er vedtektene for den nystartede klubben:

1. Oslo treklatreklubb er en frivillig  organisasjon som jobber for å få barn og voksne mer ut i nærskogen og parker og opp i trærne. Vi ønsker å stimulere til bevegelsesglede og naturopplevelse gjennom ulike treaktiviteter. Treklatring, lianer ,taubaner, husker, slakke liner og hengekøyer er basis aktiviteter.

2. Oslo treklatreklubb ønsker å være et lekent, sosialt og ikke konkurransebasert miljø med lav terskel for deltagelse. 

3. Oslo treklatreklubb ønsker å være et klubb som stimulerer til et liv mer inne i naturen. Vi er også opptatt av å bevare naturen for etterkommere. Vi tror at barn som blir glad i natur, vil i større grad værne den som voksen.

4. Oslo treklatreklubb er en demokratisk organisasjon med ganske flat struktur.