Opp i trærne!

Ikke hørt om Oslo treklatreklubb? Søndag inviterer de deg og barna dine til et skogholt på Tåsen.

Sist oppdatert: 3. oktober 2014 kl 09.52
OSLO TREKLATREKLUBB: Fra forrige treklatresøndag i Bergskogen.
OSLO TREKLATREKLUBB: Fra forrige treklatresøndag i Bergskogen.
Lesetid: 2 minutter

– Vi startet opp Oslo treklatreklubb for å få prøve å inspirere flere barn vekk fra skjermene og ut i nærskogene og parkene og opp i trærne. Vi driver med treklatring både fri og med topptau, lager taubaner, går på slakke liner og slapper av i hengekøyer, lager slenghusker  og henger opp tretelt, sier intiativtaker Trygve Hirsch.

Klubben møtes en gang i måneden forskjellige nærskoger og parker i Oslo. Medlemskap og deltakelse er gratis.

– Kom når det passer, dra når du vil, ta med venner og god mat og kos deg i skogen! Det er supersosialt, miljøvennlig, kortreist og adrenalinfremkallende, sier Hirsch.

– Vi håper også at barn som har gode opplevelser i nærskogene som barn, vil være med å verne de når de blir eldre, legger han til.

Søndag 5. oktober fra klokken 12 og utover, er det klart for ny Treklatresøndag, denne gangen i Eikeskogen Lunden ved Bakkehaugen kirke på Tåsen.

LES OGSÅ: Klatring med barn

Her er vedtektene for den nystartede klubben:

1. Oslo treklatreklubb er en frivillig  organisasjon som jobber for å få barn og voksne mer ut i nærskogen og parker og opp i trærne. Vi ønsker å stimulere til bevegelsesglede og naturopplevelse gjennom ulike treaktiviteter. Treklatring, lianer ,taubaner, husker, slakke liner og hengekøyer er basis aktiviteter.

2. Oslo treklatreklubb ønsker å være et lekent, sosialt og ikke konkurransebasert miljø med lav terskel for deltagelse. 

3. Oslo treklatreklubb ønsker å være et klubb som stimulerer til et liv mer inne i naturen. Vi er også opptatt av å bevare naturen for etterkommere. Vi tror at barn som blir glad i natur, vil i større grad værne den som voksen.

4. Oslo treklatreklubb er en demokratisk organisasjon med ganske flat struktur.

Publisert 3. oktober 2014 kl 09.52
Sist oppdatert 3. oktober 2014 kl 09.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen