/ Sykkel

Grottenatt i Kappadokia

Teresie Hommersand sykler fra Cape Town til Kapp. Her er nytt reisebrev, fra Kappadokia i Tyrkia.

Sist oppdatert: 2. mars 2019 kl 07.00
GOD MORGEN: Kappakopia er kjent for de helt spesielle steinformasjonene. Foto: Teresie Hommersand
GOD MORGEN: Kappakopia er kjent for de helt spesielle steinformasjonene. Foto: Teresie Hommersand

FRA CAPE TIL KAPP

Teresie Hommersand (31) har studert og jobbet i Cape Town i seks år. Hun kom dit som utvekslingsstudent fra Universitetet i Bergen, og trivdes så godt i byen at hun fullførte bachelorgraden i utviklingsstudier og master i administrasjon og organisasjonsvitenskap. Deretter jobbet hun et år som praktikant i Climate Change Directorate i Cape Town, som tilsvarer fylkeskommunen her hjemme. Nå som hun flytter tilbake til Europa vil hun sykle i stedet for å fly, og har lagt ut på en solo-tur på totalt 17.400 kilometer fra Cape Town til Nordkapp. Underveis deler hun sine opplever fra sykkelsetet med oss.   

For å få med neste innlegg, abonner på vårt nyhetsbrev

Jeg var så heldig å sykle gjennom Kappadokia for ikkje så lenge sidan og overnatta i ei historisk grotte der!!! Wow! For ein natur!! Her ser de utsikta gjennom stuevindauget mitt i grotta.Var så utruleg heldig at eg fekk bli med på luftballongtur over området ein morgon òg, i det sola stod opp. Heilt fantastisk!

IMG-20190203-WA0042
IMG-20190203-WA0042
luftballonger_teresie hommersand
luftballonger_teresie hommersand

FÅ INSPIRASJON TIL DITT EGET SYKKELEVENTYR

KAPPADOKIA

Kappadokia ligger mellom Svartehavskysten i nord og Taurusfjellene i sør, samt elvene Halys i vest og Eufrat i øst. Navnet Kappadokia kommer opprinnelig fra gammelpersisk og betyr «landet med de vakre hestene». Kappadokia består for en stor del av fjell, hvor blant annet Argaios (i dag Erdjijas dag) og Antitaurus er de høyeste. Urbefolkningen ble kalt «hvite syrier» (leukosyroi) av Herodot. 

Göreme nasjonalpark og formasjonene av tuffstein i Kappadokia er i dag et populært turistmål. Den lille byen Göreme ligger midt i dette området og har mange hoteller. I det samme området finnes det mange hus og kirker som hugget ut av fjellet. Området er opptatt i UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder for Europa.

Kilde: Wikipedia

Publisert 2. mars 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 2. mars 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen