Til Svalbard for miljøet

Bli med Inge Wegge til Svalbard, der den mektige og urørte naturen gjør vår negative påvirkning av miljøet enda tydeligere. Se filmen her!

Sist oppdatert: 5. november 2015 kl 15.38
inge wegge og Svalbard
Inge Wegge dro til Svalbard med Infinitum Movement for å sette fokus på hvordan søppel og plast påvirker livet i Arktis.
Lesetid: 2 minutter

INFINITUM MOVEMENT

Infinitum Movement jobber for å øke bevisstheten rundt miljøsaken, og ønsker å inspirere enda flere til å bli engasjert og bevisst sine egne handlinger i et miljøperspektiv, og hva man selv kan gjøre for miljøet i hverdagen.

Infinitum AS eier og driver den norske panteordningen for drikkevareemballasje.

Selv ikke så langt bort man kan komme fra sivilisasjonen er det fritt for spor av menneskelig forurensing. Fokuset til Inge Begge er hvordan søppel, plast og miljøendringer påvirker livet i Arktis, og hvordan alle ved hjelp av små men viktige bidrag kan være med på å utgjøre store forskjeller.

– Jeg tror det er utrolig viktig at alle gjør sitt. At man istedenfor å tenke at «jeg har ikke noe å si», at «jeg kan godt kaste fra meg den ene flaska, det gjør ikke noe», så er det å viktig å snu dette til at «hvis jeg bare panter den ene flaska, så har det faktisk en betydning».

«Naturen blir som en kompis som du er glad i, og du synes ikke det er kult å se kompisen din full av søppel. Du vil ta vare på den.»

På en av de øde strendene de gikk i land for å rydde søppel, fant de en fiskekasse. På en halvtime fylte de denne helt opp med annet plastsøppel fra et begrenset område av stranden. 

At det kan være slik, så langt fra sivilisasjonen, langt nord for der iskanten går om vinteren, viser tydelig hvordan det vi mennesker foretar oss påvirker naturen som oftest langt utenfor det vi selv kan se og er klar over.

Publisert 5. november 2015 kl 15.38
Sist oppdatert 5. november 2015 kl 15.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen