Guidestudie på Svalbard

Et samarbeid mellom Svalbard Reiseliv, Universitetssenteret på Svalbard og Høyskolen i Finnmark har resultert et nytt studietilbud i Longyearbyen. Arktisk Naturguide er et årsstudie som bygges opp av elementer fra reiselivs-, friluftsliv- og naturvitenskaplige fag.

Sist oppdatert: 1. april 2009 kl 10.06
Guide på Svalbard. Foto: Trygve Sunde Kolderup
Guide på Svalbard. Foto: Trygve Sunde Kolderup
Lesetid: 1 minutter

Det er Svalbard Reiseliv, Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) og Høyskolen i Finnmark (Hifm) som står bak det nye studietilbudet som har fått navnet Arktisk Naturguide. Det tverrfaglig årsstudie skal bygges opp av elementer fra reiselivs-, friluftsliv- og naturvitenskaplige fag.
– Dette studiet er banebrytende i forhold til å skape et spesifisert friluftslivstudie rettet mot guiderollen. Arktisk turisme blir stadig mer ekstrem. Flere søker mot det som tidligere var uoppnåelige reisemål i arktisk natur og utviklingen krever kunnskap hos guidene, både med tanke på sikkerhet og naturvern, forteller Sigmund Andresen som er prosjektleder for det nye studiet. 
Søknadsfristen er 15.april og her kan du lese om studiet.

Publisert 1. april 2009 kl 10.06
Sist oppdatert 1. april 2009 kl 10.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen