INFINITUM MOVEMENT

Infinitum Movement jobber for å øke bevisstheten rundt miljøsaken, og ønsker å inspirere enda flere til å bli engasjert og bevisst sine egne handlinger i et miljøperspektiv, og hva man selv kan gjøre for miljøet i hverdagen. Det er Infinitum AS som står bak, som også eier og driver den norske panteordningen for drikkevareemballage.

Selv ikke så langt bort man kan komme fra sivilisasjonen er det fritt for spor av menneskelig forurensing. Fokuset til Inge er på hvordan søppel, plast og miljøendringer påvirker livet i arktis, og hvordan alle ved hjelp av små men viktige bidrag kan være med på å utgjøre store forskjeller.

Annonse

– Jeg tror det er utrolig viktig at alle gjør sitt. At man istedenfor å tenke at «jeg har ikke noe å si», at «jeg kan godt kaste fra meg den ene flaska, det gjør ikke noe», så er det å viktig å snu dette til at «hvis jeg bare panter den ene flaska, så har det faktisk en betydning».

«Naturen blir som en kompis som du er glad i, og du synes ikke det er kult å se kompisen din full av søppel. Du vil ta vare på den.»

På en av de øde strendene de gikk i land for å rydde søppel, fant de en fiskekasse. På en halvtime fylte de denne helt opp med annet plastsøppel fra et begrenset område av stranden. At det kan være slik, så langt fra sivilisasjonen, langt nord for der iskanten går om vinteren, viser tydelig hvordan det vi mennesker foretar oss påvirker naturen som oftest langt utenfor det vi selv kan se og er klar over.

Les mer om turen til Svalbard på Infinitum Movement sine nettsider.