Tross koronafrykt satser festivalen på å kunne arrangere festivalen til høsten. Fjellfilmfestivalen lover også full refusjon hvis festivalen blir avlyst.
– Sannsynligheten for at det blir festival er vanskelig å spå, men vi jobber som om at det blir festival, forteller Maritha Bjørnbeth, som er tilbake som festivalsjef. 

Deler av programmet er allerede klart. På filmplakaten står blant annet filmen «Alt som kunne vært» med Magnus Eliassen. Til Gjendesheim kommer også Børge Ousland for å fortelle om turen over Nordpolen. I tillegg blir det muligheter for å prøve masse forskjellige aktiviteter mellom filmvisninger og foredrag.   

– Jeg er veldig glad for å være tilbake, selv om situasjonen vi står ovenfor er noe annerledes enn før. Men ingen skal være i tvil om at vi i Fjellfilmstaben jobber for å lage festival i september, og at det kommer til å bli en av de beste, sier Maritha. 

Fjellfilmfestivalen arrangeres første helgen i september på Gjendesheim Turisthytte, ved foten av Besseggen i Jotunheimen.

Se bildene fra Fjellfilmestivalen 2019