Med øye for Fjellfilm

Kristian Reinskau Knudsen drar aldri på tur uten filmkamera. 23-åringen fra Stavanger er filmansvarlig på Fjellfilmfestivalen og er sikker på at han funnet filmer som vil både engasjere og overraske.

Sist oppdatert: 18. august 2014 kl 07.57
ALLSIDIG: Filmansvarlig Kristian Reinskau Knudsen på klatretur. Foto: Privat
ALLSIDIG: Filmansvarlig Kristian Reinskau Knudsen på klatretur. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

– Hva slags bakgrunn har en filmansvarlig på Fjellfilmfestivalen?

FJELLFILMFESTIVALEN

Norges største filmfestival for filmer om og med fjell og natur arrangeres for 12. gang i 2014. Festivalen samler mer enn 1000 film- og friluftsinteresserte på Gjendesheim i hjertet av Jotunheinen. Alt fra naturfilmer, dokumentarer og spillefilmer til kortfilmer, ekstremsportfilmer og TVserier blir vist på Fjellfilmfestivalen, sammen med inspirerende foredrag fra ekspedisjonsfarere og friluftsfolk fra hele verden. I tillegg er det et rikholdig aktivitetsprogram med turer, kurs og uhøytidelige konkurranser. Arrangør er Stiftelsen Fjellkultur, som eies av DNT og Fri Flyt AS.

Info og påmelding: Fjellfilm.no

– Jeg er student og har selv produsert 40 friluftsliv- og ekstremsportfilmer siden 2008. Jeg har har så og si hatt med meg kamera på alle turene mine. Alt er selvlært, men jeg tror jeg har fått et noenlunde godt øye for hva som er gode utendørs-filmer. (Kristian har laget både turfilmer, multisportfilmer, jaktfilmer, skifilmer og padlefilmer. Du kan se dem her. Red. anm.)

– Hvorfor ville du jobbe med å sette sammen filmprogrammet til Fjellfilmfestivalen?

– Det er en av Norges største arenaer for friluftsliv og noen av de ivrigste fjellfantene i Norge kommer dit hvert år. Jeg ønsket å sette sammen filmprogrammet fordi det er artig å vise bra filmer for kjekke folk! Og så vil noen av filmene ha budskap både innen miljø og samfunn, som jeg mener er viktig å få frem!

– Hvordan har du jobbet for å sette sammen årets fjellfilmprogram?

– Jeg har søkt mye på Youtube og Vimeo, brukt mine egne ideer og fått mange tips fra de andre i ledergruppa for Fjellfilm. Også er det rett og slett et tresifret antall e-poster, hvor 50 prosent av dem som regel er avslag. Men tålmodighet er en dyd!

– Hva er kriteriene for at en film skal passe inn på Fjellfilmfestivalen?

FILMPROGRAMMET

Her er noen høydepunkter under Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim. 

Skjermbilde 2014-08-15 kl. 13.41.25

Mot naturen, regi Ole Giæver (Norge, 2014)

Skjermbilde 2014-08-15 kl. 13.41.59

Drømmeturen med Aleksander Gamme og Cecilie Skog

Skjermbilde 2014-08-15 kl. 13.42.50

Last Paradise (New Zealand, 2013)

Skjermbilde 2014-08-15 kl. 13.43.29

Play Again (USA, 2010)

– Den må treffe målgruppa og bør helst ikke være lenger enn 90 minutter. Ellers søker jeg etter variasjon og har prøvd å finne mange forskjellige sjangre innen friluftsliv og ekstremsport.

– Har du vært på andre filmfestivaler som er del av arbeidet?

– Nei, men jeg har brukt andre filmfestivaler til tips og inspirasjon, blant annet  Banff Mountain Film Festival sine nettsider.

– Hvilken film er du spesielt fornøyd med å ha fått tak i til festivalen? 

– Jeg er like fornøyd med alle filmene! Men jeg tror «Play Again» blir en tankevekker fordi den tar opp hvordan dagens barn og unge vokser opp, bak tv og dataskjermen, uten stimuli fra naturen.

– Hvem har laget den?

– Play Again er laget av det internasjonale produksjonselskapet Ground Productions hvor norske Tonje Hessen Schei er regissør.

– Hvilken film tror du kommer til å overraske publikum?

– Jeg tror «Mot Naturen» blir veldig bra! Dette fordi vi kommer til å bevege oss inn en ny sjanger innen friluftsfilmer som de færreste har sett.

– Hva handler den om?

– Om hovedpersonen Martin som er på helgetur i fjellet. Det som er spesielt med filmen at vi hører ALT han tenker. Både betraktninger om seg selv og andre, som er helt usensurerte. Dette blir en svært morsom og ærlig film!

– Hvordan blir din fjellfilmfestival?

– Jeg skal bruke tiden på å få med meg foredragene og filmene.  

– Hva er et perfekt fjellfilmøyeblikk for deg? 

– Stjerneklart, stor måne og avspilling på storskjermen ute!

Publisert 13. august 2014 kl 16.14
Sist oppdatert 18. august 2014 kl 07.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen