Klart for Fjellfilm

Billettene til Fjellfilmfestivalen ble utsolgt på rekordtid. Om du er en av de heldige som fikk sikret deg billett, har du mye å glede deg til.

Sist oppdatert: 1. september 2016 kl 09.56
Fjellfilmfestivalen 2016 går av stabelen 9.-11.september. Foto: Bård Bøe
Fjellfilmfestivalen 2016 går av stabelen 9.-11.september. Foto: Bård Bøe
Lesetid: 2 minutter

– Vi er i rute. Jeg håper folk gleder seg til å komme, forteller festivalsjef Maritha Bjørnbeth en drøy uke før det braker løs på Gjendesheim.

Maritha Bjørnbeth.foto bård bøe.7

Festivalsjef Maritha Bjørnbeth Foto: Bård Bøe.

Det er tidlig å si noe om værutsiktene, men yr melder foreløpig om finvær i slutten av kommende uke. Som vanlig kan du oppleve filmvisninger, foredrag og aktiviteter i Jotunheimens vakre natur, men i år vektlegger festivalen filmsegmentet i større grad. Den norske actionthrilleren ”Cave”, som har premiere 2.september, vises etter åpningen fredags kveld (se trailer under). Men det blir også et gjensyn med gamle travere.

– Nytt av året er at vi skal vise norske klassikere, deriblant De dødes tjern, Fjols til fjells og Jakten.

Bente Børsum, skuespiller i filmen Jakten fra 1959, kommer for å fortelle om innspillingen av filmen før visningen. De fleste kjenner henne gjerne best som dronningen i Reisen til Julestjernen.

– Og så kommer Petter Uteligger!

Petter Nyqvist har gjort seg kjent på riksdekkende tv, som familiefaren som bodde 52 dager på gata i Oslo blant hjemløse og rusavhengige. Under Fjellfilmfestivalen forteller han om opplevelsen. På foredragslista står også Vibeke Andrea Sefland, som stod på Mount Everest under jordskjelvet som rystet Nepal i fjor, og klatrelegende Ralph Høibakk.  

Les mer om Vibeke her: Etter skjelvet

Vil gi noe tilbake

Fjellfilmfestivalen er opptatt av å gi noe tilbake til lokalmiljøet, og setter stor pris på samarbeidet med årets generalsponsor Nasjonalparkriket.

– Vi håper deltagerne får øynene opp for området. Kanskje noen får lyst til å ta en uke fri før festivalen og se mer av for eksempel Dovre eller Rondane.

En heldig gjeng bestående av 8.klassinger fra Vågå ungdomsskole får en smakebit på festivalprogrammet under Minifjellfilm allerede torsdag.

– Vi vil vise frem litt av filmene, naturen og mulighetene du har i området rundt, sier festivalsjefen. 

Se CAVE-traileren:

Du kan se hele Fjellfilm-programmet her.

Publisert 1. september 2016 kl 09.56
Sist oppdatert 1. september 2016 kl 09.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen