– Vi er i rute. Jeg håper folk gleder seg til å komme, forteller festivalsjef Maritha Bjørnbeth en drøy uke før det braker løs på Gjendesheim.

Maritha Bjørnbeth.foto bård bøe.7

Festivalsjef Maritha Bjørnbeth Foto: Bård Bøe.

Det er tidlig å si noe om værutsiktene, men yr melder foreløpig om finvær i slutten av kommende uke. Som vanlig kan du oppleve filmvisninger, foredrag og aktiviteter i Jotunheimens vakre natur, men i år vektlegger festivalen filmsegmentet i større grad. Den norske actionthrilleren ”Cave”, som har premiere 2.september, vises etter åpningen fredags kveld (se trailer under). Men det blir også et gjensyn med gamle travere.

– Nytt av året er at vi skal vise norske klassikere, deriblant De dødes tjern, Fjols til fjells og Jakten.

Bente Børsum, skuespiller i filmen Jakten fra 1959, kommer for å fortelle om innspillingen av filmen før visningen. De fleste kjenner henne gjerne best som dronningen i Reisen til Julestjernen.

– Og så kommer Petter Uteligger!

Petter Nyqvist har gjort seg kjent på riksdekkende tv, som familiefaren som bodde 52 dager på gata i Oslo blant hjemløse og rusavhengige. Under Fjellfilmfestivalen forteller han om opplevelsen. På foredragslista står også Vibeke Andrea Sefland, som stod på Mount Everest under jordskjelvet som rystet Nepal i fjor, og klatrelegende Ralph Høibakk.  

Les mer om Vibeke her: Etter skjelvet

Vil gi noe tilbake

Fjellfilmfestivalen er opptatt av å gi noe tilbake til lokalmiljøet, og setter stor pris på samarbeidet med årets generalsponsor Nasjonalparkriket.

– Vi håper deltagerne får øynene opp for området. Kanskje noen får lyst til å ta en uke fri før festivalen og se mer av for eksempel Dovre eller Rondane.

En heldig gjeng bestående av 8.klassinger fra Vågå ungdomsskole får en smakebit på festivalprogrammet under Minifjellfilm allerede torsdag.

– Vi vil vise frem litt av filmene, naturen og mulighetene du har i området rundt, sier festivalsjefen. 

Se CAVE-traileren:

Du kan se hele Fjellfilm-programmet her.