Eventyrlig festival

I fjor høst kjøpte Randi Skaug en øy i Steigen. I helga inntok i overkant av 50 gjester øya for å delta på Eventyrjenterfestivalen.

Sist oppdatert 27. juni 2016 kl 23.58
Randi Skaug utbringer en skål mens festivaldeltagerne nyter hvalbiff og kveite fra grillen. Foto: Line Hårklau
Randi Skaug utbringer en skål mens festivaldeltagerne nyter hvalbiff og kveite fra grillen. Foto: Line Hårklau

Eventyrjenterfestivalen

eventyrjenter_2

Eventyrjenterfestivalen ble arrangert 24. - 26. juni på øya Naustholmen i Steigen. Festivalen er et samarbeid mellom Randi Skaug, Hvitserk og Turjenter.no. Les mer her.

– Jeg har ikke kjøpt en øy for å sitte her alene.

En rørt Randi Skaug ønsker velkommen til den første Eventyrjenterfestivalen i historien. Hun forteller gjestene om den gangen hun deltok på dugnad hos Børge Ousland på naboøya Manshausen. En lang og intens dag for å klargjøre øya for gjester. En trivelig dag. Hun ville ikke reise hjem.

Så, 28.oktober 2015 dukker denne meldingen opp på Facebook: 

«Jeg har kjøpt meg ØY.........I Steigen. Den heter Naustholmen. Hit skal jeg invitere folk til å padle, klatre, fiske, ro, ta det med ro og brenne bål, myse mot midnattssola, fotografere nordlys og ørn eller bade i havet og svette i badstu. Spise fiskesuppe og grille klippfisk. Gå på topptur. Ha det topp sammen med andre trivelige folk. Være ute. Sove godt med bølgeskvulp i øret.»

Dette viser seg å være en treffende beskrivelse av helgen som er i vente. 

Vill, men snill

Det har vært intense dager og uker for å gjøre alt klart til gjestene. Ekstra toaletter ble installert helt på tampen, og flittige hjelpere og tidlig ankomne gjester har bidratt med alt fra bordsnekring til slåing av gress. Da hun åpnet øya for gjester tidligere i vår, var alt klart ti minutter før gjestene kom. Slik ble det også nå.

– Jeg liker å stå på, og det blir ekstra hyggelig når så mange positive mennesker hjelper til, sier Randi.  

Hun karakteriserer øya si som vill, men snill. Vennlighet er også noe hun forventer av alle som besøker øya.

– Jeg har ingen regler, men jeg har én forventning. At alle skal være vennlige, både mot hverandre og mot naturen.

LES OGSÅ: Eventyrjenterfestival, trivselshaner og Randi Skaug

eventyrjenter_1
eventyrjenter_1

TIL OG FRA: Randi Skaug frakter gjestene til og fra Naustholmen med skjærgårdsjeep. Overfarten tar tre-fire minutter. Foto: Line Hårklau

Nord-Norge på sitt vakreste

Gjestene hentes av Randi på havna i Nordskot. Èn etter èn overveldes de av omgivelsene. Blått hav, grønt gress og myrull som svaier i vinden.

Den første kvelden innledes med foredrag av fotograf og skribent Kristin Folsland Olsen. Latteren sitter løst når hun viser video av nakenbading i råker på Baffin Island og fremfører sin egenkomponerte rap fra samme tur. 

De to påfølgende dagene vet Nord-Norge å vise seg fra sin beste side. En sammenligning med Syden gjentar seg i løpet av helga, til tross for at badetemperaturen kanskje er så som så. Men på Naustholmen blir spreke morgenbadere belønnet med eksklusiv kaffe fra Himalaya.

På programmet er et mangfold av aktiviteter; fjelltur, yoga, padling, SUP, klatring, matkurs og navigeringskurs for å nevne noen. 

eventyrjenter_3
eventyrjenter_3

FOREDRAG: Kristin Folsland Olsen forteller om store og små eventyr i inn- og utland. Foto: Line Hårklau

Trivselshaner

Selv om navnet på festivalen tilsier noe annet er det ikke bare jenter på øya denne helga.

– I utgangspunktet er jeg i mot rene jentesamlinger. Jeg tror det er viktig å ha noen trivselshaner i høneflokken, sier Randi.

Derfor er flere av kursinstruktørene menn, og mannlige deltagere har hele tiden vært velkomne selv om det ikke dukket opp så mange av dem. 

Det blir reprise

Når festivalen nærmer seg slutten kan Eirin Nordhus fra Hvitserk meddele at Eventyrjenterfestivalen ikke er arrangert for første og siste gang. Tilbakemeldingene har vært svært gode, men det blir litt prøving og feiling første gang man gjør noe slikt. 

– Flere kunne tenke seg å rekke over enda flere aktiviteter. Vi forventet at deltagerne ønsket å slappe av mer, forteller Nordhus.

Når neste års festival blir arrangert er ikke klart enda, men flere av årets deltagere har allerede meldt sin ankomst. 

BLI UTE-ABONNENT HER

Publisert 27. juni 2016 kl 23.58
Sist oppdatert 27. juni 2016 kl 23.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen