Høydepunkter fra Fjellfilm 2019

Festivalen Fjellfilm samlet forrige helg over 1000 friluftsentusiaster til turer, foredrag og filmhygge. Her deler vi de fineste øyeblikkene, som inkluderer både finvær, snø og Dorian.

Sist oppdatert: 17. september 2019 kl 11.30
FRITT VILT: Ikke alle spillefilmene var like hyggelige å se på, men stemningen var på topp. Foto: Skjalg Vold
FRITT VILT: Ikke alle spillefilmene var like hyggelige å se på, men stemningen var på topp. Foto: Skjalg Vold
Lesetid: 1 minutter

Den årlige Fjellfilmfestivalen på Gjende ble arrangert fra 13. til 15. september, av UTE og DNT. Den har som mål å fremme film og annen type kultur som er relatert til naturopplevelser. I tillegg kunne deltakerne få med seg en rekke foredrag med spennende personligheter fra friluftsmiljøet.

Værmeldingen så lenge mørk ut, men fjellfolket som var tilstede fikk oppleve både strålende solskinn og årets første snø – noe restene av ekstremværet Dorian sørget for. Den kraftige vinden sørget for at minst ett telt forlot campen og havnet på pipa til DNT-hytta, og det plutselige snøværet overrasket mange turister på vei over fjellet søndag. Heldigvis kunne festivaldeltakere bidra til å få både bilder og campingvogner på rett kurs igjen.  

Les også: Samler tusen fjellfolk på Gjendesheim

Gjendesheim er dessuten et flott utgangspunkt for fot- og sykkelturer i Jotunheimen – noe mange av festivalgjengerne benyttet seg godt av. Gjennom festivalen kunne man også melde seg på aktiviteter som klatrekurs, elvepadling, yoga på padlebrett, stisykling og kokkekonkurranser.

Vil du finne ut mer om Fjellfilm? Her kan du se hele programmet.

Publisert 17. september 2019 kl 11.30
Sist oppdatert 17. september 2019 kl 11.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen