Den årlige Fjellfilmfestivalen på Gjende ble arrangert fra 13. til 15. september, av UTE og DNT. Den har som mål å fremme film og annen type kultur som er relatert til naturopplevelser. I tillegg kunne deltakerne få med seg en rekke foredrag med spennende personligheter fra friluftsmiljøet.

Værmeldingen så lenge mørk ut, men fjellfolket som var tilstede fikk oppleve både strålende solskinn og årets første snø – noe restene av ekstremværet Dorian sørget for. Den kraftige vinden sørget for at minst ett telt forlot campen og havnet på pipa til DNT-hytta, og det plutselige snøværet overrasket mange turister på vei over fjellet søndag. Heldigvis kunne festivaldeltakere bidra til å få både bilder og campingvogner på rett kurs igjen.  

Les også: Samler tusen fjellfolk på Gjendesheim

Gjendesheim er dessuten et flott utgangspunkt for fot- og sykkelturer i Jotunheimen – noe mange av festivalgjengerne benyttet seg godt av. Gjennom festivalen kunne man også melde seg på aktiviteter som klatrekurs, elvepadling, yoga på padlebrett, stisykling og kokkekonkurranser.

Vil du finne ut mer om Fjellfilm? Her kan du se hele programmet.