Camp Villmark 2020 avlyses

Korona-virus gjør at den årlige villmarksmessen på Lillestrøm blir avlyst.

Sist oppdatert: 10. mars 2020 kl 14.59
AVLYSER: Årets Camp Villmark avlyses på grunn av frykt for Korona-smitte. Illustrasjonsfoto: Camp Villmark
AVLYSER: Årets Camp Villmark avlyses på grunn av frykt for Korona-smitte. Illustrasjonsfoto: Camp Villmark
Lesetid: 2 minutter

I samråd med kommuneoverlege Hedi Anne Birkeland, har alle arrangementer på Norges Varemesse blitt avlyst. 
Dermed rammes Camp Villmark som skulle gått av stabelen 27.–29. mars, som er Norges største innendørs friluftsmesse, med fokus på jakt, fiske og friluftsliv. Også Sjøen for alle og Bike Expo bortfaller. 

– Dette er et forebyggende tiltak og for å hindre smitte i forbindelse med våre arrangementer, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Norges Varemesse i en pressemelding.

– Vi ønsker å sette hensynet til folk i første rekke. Våre arrangementer på Lillestrøm samler årlig 500.000 deltakere på messer og konferanser. Ingen skal bli syke i forbindelse med våre arrangementer og folk skal være trygge når de er hos oss, sier Hagen. 

Vedtaket vil også ha konsekvenser for utstillere, leverandører og innleid personal, som nå orienteres fortløpende. 

Billettsalg til alle arrangementer i den aktuelle perioden innstilles. Alle som har kjøpt billetter til arrangementer som gjennomføres i perioden vil få dette refundert automatisk. Publikum trenger derfor ikke ta kontakt for å få tilbakebetaling.  

KORONA-VIRUSET

Strategien til Folkehelseinstituttet baserer seg på å utsette starten av innenlands smitte lengst mulig ved å stanse videre smitte fra de første importtilfellene. Når epidemien er i gang i landet, kan belastningen på helsetjenesten bli stor, og derfor ønsker de å bremse spredningen for å avflate kurven, og målet er at epidemien spres over en lengre periode og at færre smittes totalt.

Hvem bør teste seg for korona-viruset?

Personer som har symptomer og har vært i områder med vedvarende smitte, eller har hatt kontakt med et bekreftet tilfelle.
Områder med vedvarende smitte defineres for øyeblikket som Fastlands-Kina, Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia.

ELLER:
Personer somhar hatt nærkontakt med personer som har fått påvist korona-virus, og i tillegg har:
akutt alvorlig luftveisinfeksjon der sykehusinnleggelse er nødvendig.

ELLER
Over 38° i feber, eller sykehistorie med feber, og akutt luftveisinfeksjon, som innebærer enten kortpustethet, hoste eller sår hals.
Med «nærkontakt» menes personer som i løpet av de siste 14 dagene:

Har pleiet en pasient eller på annen måte har hatt tilsvarende nær fysisk kontakt med en person som er bekreftet syk med korona-virus,

ELLER har besøkt husstanden til en pasient som er bekreftet syk med korona-virus
ELLER har hatt minst 15 minutters kontakt under en meters avstand (ansikt til ansikt) med en person som har korona-viruset.

LES OGSÅ: Ferie uten å fly

Publisert 10. mars 2020 kl 14.59
Sist oppdatert 10. mars 2020 kl 14.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen