Filmen «Alt som kunne ha vært» har blitt til over 6 år med produksjon. I januar hadde den premiere som åpningsfilm på Tromsø Internasjonale Filmfestival, eller TIFF. 

–  Vi hadde egentlig planlagt å ha Oslopremiere denne uka, men det har blitt flyttet til høsten - sånn som mange andre, sliter filmbransjen litt nå. Alt av produksjon er stoppet opp, sier regissør Trond Kvig Andreassen.

Lofoten MAgnus Eliassen UTEmagasinet
Magnus Eliassen møter havgapet i "alt som kunne ha vært" Foto: Lars Myrvoll

Sirkusdyr

Magnus Eliassen er for mange kjent som en del av duoen Sirkus Eliassen, musikerne fra nord-Norge som sto bak en hel del landeplager tidlig på 2010-tallet. På et punkt var det umulig å dukke opp på hjemmefest uten å høre «det hakke nåkkanåkkanåkka å si« gjalle ut av høyttalerne.

Nå har regissør Trond Kvig Andreassen fortalt om alt det som kom etterpå, satt i kulissene av fantastisk natur. 

sirkus eliassen lofoten tur utemagasinet
Filmcrewet blir med Eliassen på samtale, drikking og tur. Foto: Lars Myrvoll

I 2014 bestemte Eliassen seg for å flytte ut til en liten hytte utenfor Å i Lofoten, og i tre uker var han der ute alene - med filmskaperne som medboere.

–  Vi brukte litt tid på det, men til slutt var det som om vi ikke var der. Det er en helt egen stemning når objektet liksom ikke er bveisst på kameraet lenger. Det har gitt oss mange gode stunder med Magnus på kameraet, sier regissør Trond Kvig Andreassen.

ISolat magnus eliassen alt som kunne ha vært
Isolert fra omgivelsene, med tid til å jobbe med musikken. Foto: Lars Myrvoll

Litt av alt

–  Filmen er litt naturfilm, litt musikkdokumentar og litt sånn Coming of age-historie. Det Magnus går igjennom er nesten litt som terapi, han går fra å være en ung fyr som skal ta alt til det ytterste og dermed går til det drastiske skrittet å isolere seg ute i en liten hytte, sier regissøren.

Nysgjerrig på Fjellfilmfestivalen? Her er høydepunktene fra festivalen 2019!

Filmskaperen har fulgt musikeren på en lengre reise, fra da han velger å ta dette oppholdet i Lofoten for å skrive musikk, til å reise til Los Angeles for å spille den inn - og alt som skjer mellom det og frem til nå. Regissøren legger til at det er en historie han tror mange vil kjenne seg igjen i.

Se teaser av filmen her: