Samler 1000 fjellfolk på Gjendesheim

Alt er klart for årets Fjellfilmfestival på Gjendesheim. Festivalen samler over 1000 friluftslivsentusiaster til turer, foredrag og filmhygge.

Sist oppdatert 12. september 2019 kl 09.16
UTEFILM: Fjellfilmfestivalen er klar til start. Foto: Kristine Lindebø
UTEFILM: Fjellfilmfestivalen er klar til start. Foto: Kristine Lindebø

– Vi ligger veldig godt an nå, og ting begynner virkelig å komme på plass. Folk har faktisk allerede begynt å komme hit! Det har jo også vært meldt nedbør, men det har uteblitt så langt, sier festivalsjef for Fjellfilmfestivalen, Tonje Sameien.

Den årlige Fjellfilmfestivalen arrangeres mellom 13. og 15. september, og har som mål å fremme film og annen type kultur som er relatert til naturopplevelser. I tillegg arrangeres det en rekke foredrag for deltakerne. Det ligger også mange flotte turer, både til fots og på sykkel, i umiddelbar nærhet til Gjendesheim. I regi av festivalen arrangeres det både guida turer og annen aktivitet, som padling, yoga og SUP, i området. Her kan du se hele turprogrammet for helga.

Totalt samles om lag 1000 personer på fjellet denne helgen. 

–  Vi gleder oss veldig til selve festivalen setter i gang på fredag, og spesielt til åpningsfilmen med liveband på UTEscenen. Gjendesheim har jo også leid inn liveband på fredag og lørdag som skal spille på kvelden, sier Sameien.

fjellfilmfestivalen-tur-fjellet
fjellfilmfestivalen-tur-fjellet

TURER: Det er mange flotte turer i området. Foto: Kristine Lindebø

Det vises over 40 filmer denne helga. Blant de er den norske skifilmen Bergtatt, som har premiere på festivalen. Filmene kan du lese mer om her.

Sameien sier hun har høye forventninger til helgen.

– Siden jeg er ny i arrangementkomiteen så har jeg jo selvfølgelig noen forventninger. Jeg bare gleder meg til alt er i gang og til å se hva helgen byr på. Vi er jo en veldig fin gjeng med masse erfaring og kompetanse som alle har lyst til å lage en så bra helg som mulig. Jeg gleder meg også til å høre deltakernes tilbakemelding på programmet, som vi selv er veldig fornøyd med. Jeg gleder meg kanskje speiselt til utevisningen med liveband på fredagskvelden. Det blir rått, sier Sameien.

Fjellfilmfestivalen er et populært arrangement, men det er fremdeles noen billetter igjen. Trykk her for å bestille billetter til arrangementet.

Publisert 12. september 2019 kl 09.16
Sist oppdatert 12. september 2019 kl 09.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen