Sov godt ute!

EKSPEDISJONSSKOLEN (EP8): God søvn er viktig – også på tur. Her får du noen søvnige tips om blant annet valg av sovepose og liggeunderlag.

Sist oppdatert: 22. april 2014 kl 08.00
Lesetid: 1 minutter

Hvor bred, lang og varm skal soveposen være, og hva betyr egentlig ekstremtemperatur? Pål Røsrud har flere sesonger bak seg som guide på Svalbard og mye erfaring med kalde netter. Han har et og annet godt tips til hvordan du skal sove godt utendørs. Hva slags sovepose som trengs for en ekspedisjon til Nordpolen får du også vite her.

SE FLER EPISODER AV EKSPEDISJONSSKOLEN

Ekspedisjonsskolen består av 14 episoder på mellom 2 og 12 minutter. Innslagene vil handle om alt fra trening for lange skiturer, til hvordan du unngår gnagsår, pakking av sekk og primusfyring. Noen vil ha stor glede av å innse at det finnes andre muligheter enn frysetørket mat på tur, og plukke med seg gode råd fra UTEs turkokk Sigrid Henjum. Andre vil få nytte av hvordan man montere dekk for dekktrekking av polfarer Lars Mausethagen. Ekspertene kommer hele tiden med små tips og triks som det ikke er så lett å vite om på forhånd.

Publisert 22. april 2014 kl 08.00
Sist oppdatert 22. april 2014 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen