– Ekspedisjonsskolen sesong 2 tar et lite steg til siden ved å ta for seg en litt annen type emner. Vi har for eksempel snakket med Aleksander Gamme om finanisering til ekspedisjoner, foto på tur, miljø og miljøvern, det psykiske aspektet på tøffe turer og ikke minst hvordan en skal forholde seg til de som blir etterlatt hjemme, sier Christian Nerdrum, utviklingsredaktør i Fri Flyt. 

Den første sesongen består av 14 episoder på mellom 2 og 12 minutter. Episodene handler om alt fra trening for lange skiturer, til hvordan du unngår gnagsår, pakking av sekk og primusfyring. Noen vil ha stor glede av å innse at det finnes andre muligheter enn frysetørket mat på tur, og plukke med seg gode råd fra UTEs turkokk Sigrid Henjum. Andre vil få nytte av hvordan man monterer dekk for dekktrekking av polfarer Lars Maursethagen. Ekspertene kommer hele tiden med små tips og triks som det ikke er så lett å vite om på forhånd.

Episode 1: Pakking av sekk 

Episode 2: Matlaging 

Episode 3: Telt 

Episode 4: Vinterbekledning 

Episode 5: Pakking av pulk

Episode 6: Forfrysning og frostskader

Episode 7: Gnagsår

Episode 8: Soveposen

Episode 9: Fyre brenner

Episode 10: Kart og kompass

Episode 11: Trening for høye fjell

Episode 12: Lange skiturer

Epsiode 13: Kommunikasjon

Epsiode 14: Ekspedisjonsråd

Se alle episodene av Ekspedisjonsskolen her.

EKSPEDISJONSSKOLEN

Gjennom UTEs serie Ekspedisjonsskolen vil du lære triks som blir nyttige på langturer og ekspedisjoner. Rådene kommer fra erfarne turledere og polfarere og handler om alt fra hvordan du forbedrer ekspedisjonsformen og pakker pulken, til hvordan du unngår gnagsår på turen.