35 turer i verdens beste skiterreng

Forfatter: Øyvind Wold.

Annonse

Utgiver: Hafjell Øyer turskiløyper

Du har langrennsløyper. Og så har du langrennsløypene på Sjusjøen, Nordseter, Øyerfjellet og Hafjell. Dette forunderlige lavfjellsområdet som ingen forlater før de har fått merker av det. Aller helst merket i Birken, selvsagt. Men også merket i betydningen villig til å risikere familieliv, ekteskap, privatøkonomi og karriere for å oppleve Den Perfekte Tyngdeoverføring. Det finnes flottere fjellområder, bevares. Bjørkeskog med mer snø. Skispor gjennom langt mer spektakulær natur.

Men målt i langrennsgalskap rager ingen over, ingen ved siden av det permanent Swix-blå platået over Lillehammer. Her oppe er preppemaskinene bredere, sporene mer snorrette, og selv løypekjørerne ambisiøse på grensen til fanatiske. Resultatet er en standard langrennsverdenen aldri før har vært i nærheten av: Mil på mil med brede løypetraseer bordet med doble klassiskspor på hver side av skøytefeltet som mest av alt likner en boulevard. Fikk du diagonale muskelrykninger nå?

Med boka «35 turer i verdens beste skiterreng» har langrennsfetisjister fått sin bibel: I fullblods praktbokformat. Med utfallende bilder, lekker grafikk og detaljerte kart på hvert oppslag har far lektyre herfra til langt over påske. Mor får en veiviser som inneholder alt fra distanser og vanskelighetsgrad, til serveringssteder og alternative avstikkere. Kort sagt: Denne boka kommer til å bli et like selvfølgelig interiør i alt som er av Østlandets smøreboder, som restopplaget av Swix sin fluorsmurning – og er minst like egnet til å få samtalene på glid.  

LES OGSÅ: Her er Sjusjøens «Karl Johan»