Løypene ved Reinsvatnet er også kjent som «Karl Johan» blant hytteturistene i området, for her er det til tider virkelig folksomt. Reinsvatnet-runden har en lengde og høydeprofil som gjør den attraktiv både for turløpere, treningsløpere og familier med barn fra 9-10-årsalder.

Liker du ikke å dele løypa med mange andre, bør du i så fall komme deg tidlig ut på denne turen! Siden en del av løypene går langs Pelleveien, er den enkel å preparere og er en del av tidligløypenettet, som gjerne kjøres opp fra rundt månedsskiftet oktober/november. Runden passerer flere små trivelige seter- og hyttegrender og har vekslinger mellom flate og småkuperte partier. Den bratteste bakken er de ca. fire hundre meterne fra Nordåa opp til Reinakrysset.

Annonse

På nordsiden av Reinsvatn er det mulig for treningsløpere å legge inn intervalldrag i flere slake stigninger. Også slak motbakke siste stykket fra Malmtjønnet til Pellestova. Om du går motsatt vei, vær obs ved hardt føre i bakken ned fra Reina.

MULIG TURFORLENGELSE: En sløyfe som gir åtte kilometer ekstra, fortsetter i det samme lettkuperte terrenget og går østover via Nyseterhøgda, Melsjøsen og Kruggerudrenna til Reina.

MULIG TURFORKORTELSE: Skulle det blåse opp eller komme tett snødrev/tåke, er det mulig å forkorte turen ved å bruke løypa som krysser over ved Ukstjønn på nordvestsiden av Reinsvatnet.

LES OGSÅ: En smak av Birken

Reinsrunden

DISTANSE: 15 kilometer

RUTE: Pellestova – Reinsvatnet sørside - Nevelåsen nordside – Reina - Kriksvika - Reinslia - Pellestova