/ Bøker

Ski-VM i Hurlum

Her stiller skiløpere som Gunnar Granbarbråten, Oddvar Blå og Dario Scalogna til start. Men det kladder seg til når skiene til Granbarbråten blir stjålet. Velkommen til VM på ski i Hurlumskogen.

Sist oppdatert: 27. februar 2015 kl 12.21
PURRIOT OG SKIMYSTERIET: Best av alle er Gunnar Granbarbråten, superstjernen som banker de andre løperne sønder og sammen. Russeren Agurkurorov og svenskefavoritten Lars Bjørk kan bare dra hjem og legge seg – dette blir gull til Norge!   Men så skjer det utenkelige. En av de første nettene under VM stjeles skiene til Granbarbråten. Alle skiene! Saken er klar: Purriot må fram med lupen og løse det store skimysteriet, ellers spøker det for norsk gull. Illustrasjon: Ragnar Aalbu
PURRIOT OG SKIMYSTERIET: Best av alle er Gunnar Granbarbråten, superstjernen som banker de andre løperne sønder og sammen. Russeren Agurkurorov og svenskefavoritten Lars Bjørk kan bare dra hjem og legge seg – dette blir gull til Norge! Men så skjer det utenkelige. En av de første nettene under VM stjeles skiene til Granbarbråten. Alle skiene! Saken er klar: Purriot må fram med lupen og løse det store skimysteriet, ellers spøker det for norsk gull. Illustrasjon: Ragnar Aalbu
Lesetid: 2 minutter

PURRIOT OG SKIMYSTERIET

Skjermbilde 2015-02-27 kl. 10.29.35

Bjørn Rørvik (forfatter av bl.a. bøkene om Bukkene Bruse og Reven og Grisungen), har sammen med den anerkjente illustratøren Ragnar Aalbu nettopp kommet med tredje boka i detektivserien om mesterdetektiven Purriot – Purriot og skimysterietDenne gang må Purriot og kona Paprika finne ut hvem som har stjålet alle skiene til den store favoritten Granbarbråten under Ski-VM i Hurlumskogen. Vi møter også andre karakterer som Agurkurorov, Oddvar Blå og Knut Kladdum, og svenskefavoritten Lars Bjørk. En perfekt oppladning til påskeferien, og generelt morsomt om ski og snø. Bøken egner seg både for høytlesning og til å lese selv for barn mellom 6-9 år. Her er første kapittel, gjengitt med tillatelse fra Cappelen Damm.  

VINN BØKER

UTE har fått tre bøker som vi gir bort! Bli med i trekningen ved å svare på følgende spørsmål:

1. Hvor arrangeres Ski-VM 2015? 

Send svaret til konkurranse@utemagasinet.no. Vi trekker vinnerne 3. mars. (Konkurransen er nå avsluttet)   

Mesterdetektiven Purriot holder seg for ørene. Han og kona sitter i sofaen og ser på tv. Det vil si, Paprika står mer enn hun sitter. Det er nemlig ski-VM og Paprika er svært engasjert.

– Kom igjen, Gunnar! roper hun.

– Heia, heia, heia!

Detektiven synes det er i meste laget, men Paprika strekker armene over hodet og jubler.

– Jaaa! roper Paprika.

– Gunnar Granbarbråten vant!

– Det kunne jeg sagt på forhånd, sier Purriot.

– Han vinner jo hver gang.

LES OGSÅ: Historien om Blå Swix

Gunnar Granbarbråten er den beste norske skiløperen på herresiden. Han er nærmest uslåelig.

– Du er bare misunnelig, sier Paprika.

– Fordi du ikke kan gå så fort på ski.

– Pøh! sier Purriot.

– Jeg er bare ikke interessert i sport.

– Hysj! sier Paprika.

– Nå kommer nestemann. Yes! Yes! Det er Tyristubben!

Torleif Tyristubben er også fra Norge.

Han er den nest beste.

– Dobbelt norsk! roper Paprika.

Nordmannen staker i mål med frosset slim hengende som et uhyggelig skjegg ned fra haka.

– Se på svensken, sier Paprika.

– Han er stiv som en pinne!

Beste svenske, Lars Bjørk, faller over målstreken, fullstendig utkjørt.

Bak ham følger en russer, Agurkurorov, og sveitseren Dario Scalogna. Purriot følger med på skjermen med et halvt øye. Enda en nordmann er på vei mot mål.

– Jøss, hva er det som har skjedd med ham? spør Purriot.

– Det er Kladdumen, sier Paprika.

– Knut Kladdum. Stakkar, han er alltid så uheldig med smørningen. Purriot ser at Knut Kladdum sliter veldig med å få skiene til å gli. Han blir gått forbi av to stykker på oppløpet. Både Zucchini og Pjoltaranin sniker seg foran. Paprika er uansett fornøyd. Dobbelt norsk på tremila er bra, det lover godt før femtenkilometeren om to dager.

Alvoret begynner når Rigmor Rosenkohl, sikkerhetsansvarlig for ski-VM, ringer til Purriot og forteller at skiene til Gunnar Granbarbråten blir stjålet. Vil du vite hvordan det går? Trenger du ny påskekrim til ferien? Svar på spørsmålet i faktaboksen lenger opp, og bli med i trekningen om tre bøker! 

LES OGSÅ: Utejentene Dina (8) og Elisabeth

LES OGSÅ: Femmila – pipe, koteletter og vørterøl

Publisert 27. februar 2015 kl 11.42
Sist oppdatert 27. februar 2015 kl 12.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen