/ Bøker

Samlivet kaller

Denne boka bør bli pensum på et hvert samlivskurs, mener UTEs bokanmelder Sigurd Rønningen

Sist oppdatert: 16. mai 2017 kl 15.25
Lesetid: 1 minutter

 

Sprettent språk og glossy cover til tross: Mellom permene i «Naturmannen og jeg» venter skarpe observasjoner, dype refleksjoner og klokkeren samfunnsanalyse – servert i ei språkdrakt som får den mest glorete Gore-Tex til å blekne.

Fra (bokstavelig talt!) stabilt sideleie har friluftsfrue Lene Julsen levert et verk som bør bli pensum på ethvert samlivskurs, bestselger som selvhjelpsbok, og obligatorisk veiviser til friluftslivet for fjellfanters urbane livsledsagere. «Naturmannen og jeg» er en slags A til Å-fortelling om samlivet mellom forfatteren og hennes fjellstø livsledsager – basert på tematikk og uhemmet historiefortelling kjent fra nettmagasinet Harvest og Aftenposten. Men der tidligere drypp har vært spastisk morsom raljering rundt samlivet med Naturmannen, toppes boka med en overraskende, lesverdig og lærerik sjelegransking av de to hovedpersonene – med funn mange UTE-lesere ventelig vil kjenne seg igjen i. «Meg mot naturen. Er det en kamp jeg aldri kan vinne», spør en verpesjuk Julsen tidlig i boka – og finner svar som gjør boka til sterkt anbefalt (og underholdende!) lesning. Det finnes tross alt verre ting i livet en å tilbringe en vinternatt på utedass i Rondane. 

«Selv om Naturmannen gjerne kaller en spade for en spade, gidder han ikke å grave. Aller minst på en lørdag.»
Fra boka NATURMANNEN OG MEG

FLERE BOKANMELDELSER: Innføring i hundekjøring – Johanne Sundby & Stillhet i støyens tid – Erling Kagge.

Bok

Skjermbilde 2017-05-16 kl. 15.21.27

Forfatter: Lene Julsen 

Forlag: Cappelen Damm

Pris: 349,-

Publisert 16. mai 2017 kl 15.25
Sist oppdatert 16. mai 2017 kl 15.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen