Vinterstid må vi verken reise langt eller bygge deg hytte for å få fine vinteropplevelser. Når det meldes om snøkaos i trafikken, kanskje kan du ta det som et tegn på at du like godt kan benytte deg at de nye mulighetene som dukker opp der du er? 

Da vi gikk hjemmefra og inn i Oslos bakgård, uten å ane helt hva vi ville finne. Foto: Gunhild Aaslie Soldal
Annonse

HØGRUTA I OSLO: Lavt i terrenget

SIDELENGS I BAKKEN

Hvis ikke ski, kanskje snowboard er interessant? Har du et jorde, en park, et skianlegg i nærheten, så kan det være verdt å gi et forsøk – eller tre. Få med deg våre tips før dere stikker ut.    

Kom i gang med snowboard

Aurora (8) på brett. Foto: Erlend Sande

REALITETSSJEKK
På Finse er du er like velkommen som telt- eller hotellgjest. Mang en ekspedisjon har blitt forberedt her. Skal du hit, må du la bilen stå, for hit kommer du bare med tog. Mang en Finse-gjest kommer igjen og igjen.

Grønlandsforberedelser

Skjermbilde 2019-02-01 kl. 23.56.49

VATNAHALSEN

Vi kan skrive under på at en tur til Vatnahlasen er verdt turen, med lekent skiterreng og god atmosfære. Her er det hyggelig å være inne også, med selvbetjening av vafler og kaffe i peisestua som smaker ekstra godt når du kommer inn igjen. Reisen hit er en opplevelse i seg selv, med Flåmsbanen som anses å være en av Europas vakreste togreiser.

TOG + SKI = SANT

Skjermbilde 2019-02-02 kl. 00.07.32

BYPADLING 

Selvfølgelig må du ikke langt utpå fjorden, for å bedrive friluftsliv. Det kan gjøres midt i byen. Trondheims hovedattraksjon, Nidarosdomen, blir ikke mindre imponerende når du ser den fra kajakktur på Nidelven. 

Padling i Trondheim

Skjermbilde 2019-02-01 kl. 16.40.18

 

HVIS SNØEN UTEBLIR  

Det hender at vinteren byr på mer regn enn snø, men er det minusgrader er det i det minste håp om god skøyteis. Mange steder er det kunstisbaner som tiltrekker seg både store og små, erfarne og uerfarne, og de kan være vel så spennende å oppsøke som naturlig islagte vann. Denne reportasjen laget vi den vinteren vi ventet og ventet på snø.

Lære å gå på skøyter

Ser vi noe under her, tro? Foto: Line Hårklau