FAKTA

Pris: 4199 kroner 
Vekt: 2,3 kg
H: 95 B: 110-140 L: 220
www.blackdiamondequipment.com

Mesa 2 er en spennende lettvekter fra Black Diamond. 2,3 kilo gjør teltet til det nest letteste i testen. For optimal komfort, men lav vekt har Black Diamond valgt å ha et innertelt som er bredere ved hodeenden enn ved fotenden. Dette fungerer bra, men det kan bli litt trangt i fotenden om man har brede liggeunderlag. Innerteltet er noen cm lavere enn mange av de andre i testen og veggene skrår litt innover. Totalt sett så bidrar det til en litt trang romfølelse. Åpningene er store, men overbygget på ytterteltet gjør at det likevel kan bli litt krabbing ut av teltet for store personer.
Ytterteltet er romslig med grei plass til bagasje på begge sider. Ytterduken går ikke helt ned til bakken, bra for luftingen og litt mindre bra for varme.
Teltet består av seks korte stenger, som alle henger sammen i en «pole hub». To av stengene er til for å strekke ut sideveggene på innerteltet, de fire andre for å danne et bærende kryss. «Pole huben» gjør oppsett enkelt og greit selv om innerteltet må opp først.
Mesa 2 er litt lite for de aller største camperne, men for alle andre er det et lett og godt valg.