– Vi vil at SommerBirken skal favne bredt, og gi utfordringer og opplevelser for alle. Ta med familien, ta med noen som aldri har syklet Birken før og bli med på SommerBirken 2020. Det sier Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birken.

De mest vante Birken-syklistene har en CV som oppsummerer tidligere innsats. Deltagelse på Sommerbirken vil også registreres i denne CV'en. Du kan sykle den på hvilken som helst sykkel, kanskje du skal ta turen på elsykkel?

Annonse

Kort oppsummert er Sommerbirken en desentralisert variant av rittruta, som er satt opp mellom Rena og Lillehammer, med start i Rena. Sommerbirken består av 8 stolper utplassert på den tradisjonelle sykkelruta, som kan scannes på turen. 

Hver av stolpekodene inneholder fakta, Birken-quiz og aktiviteter som er ment å gi turen ekstra innhold. Alle som skanner kodene er også med i trekningen av ulike premier fra Birkens samarbeidspartnere.

Tilbudet er tilgjengelig i juli og august, og har også som formål å tiltrekke syklister til regionen. Vil du sykle andre steder, finner du mange forslag blant UTEmagasinet sine sykkel-saker.

– Vi vet jo at mange kommer til å feriere i Norge i sommer, og da kan jo SommerBirken være en del av en aktiv ferie i regionen. Hva med å overnatte underveis, leie seg kano og oppleve noe annet også på turen, foreslår Bolstad.

Mens alle stolpene har QR-koder med aktiviteter og innhold for alle, er det også noen stolper som fungerer som start og mål for de to konkurransene. Du kan også gjøre turen til en del av en lengre bikepacking-reise!

Den første konkurransen er fra stolpe på Rena (ved undergang Rv3) til stolpen på Skramstadsætra, mens det andre går mellom stolpene fra bunn til topp av Rosinbakken opp mot Sjusjøen-området. 

Du tar selv tiden på den måten du selv måtte ønske det. De to konkurransestrekkene vil også bli merket som elementer på Strava med navnene «SommerBirken 2020 Rena til Skramstad» og «SommerBirken 2020 Rosinbakken»

Sommerbirken 2020

  • Gratis. Du registrerer deg på forhånd via mobil på Mine Side - eventuelt i forbindelse med skanning av den første QR-koden
  • Åpent gjennom hele juli og august 2020
  • Åpent for alle, uansett alder
  • Består av åtte stolper med QR-koder mellom Rena og Lillehammer: Rena sentrum (ved undergang Rv3), Skramstad, Bringsbu, Kvarstad, Rosinbakken bunn, Rosinbakken topp, Elgåsen, ved målgang ved Håkons Hall i Lillehammer
  • QR-koden på stolpene inneholder varierte aktiviteter med uttrekkspremier fra Birkens samarbeidspartnere
  • To konkurransestrekk med tidtaking: Rena (ved undergang Rv3)-Skramstad og Rosinbakken bunn til topp (for deltakere under 13 år vil ikke resultatet være synlig på den rangerte resultatlista)
  • De som registrerer seg på samtlige stolper i riktig rekkefølge fra Rena til Lillehammer i løpet av SommerBirken-perioden får godkjent deltakelsen på Birken-CV’en sin (For å få registrert Birkendeltagelsen i sin «Birken CV, må man være 13 år)
  • SommerBirken-pin til alle som fullfører hele Birkebeinertraséen i løpet av SommerBirken-perioden (må hentes hos Sport1 Lillehammer)