Hjem
 / Veien videre

Veien videre

Frilufts-Norge samles denne uka for å ta pulsen på friluftsliv i livet til folk flest, og finne ut hva som skal til for at de skal komme seg enda mer ut i det daglige.

Sist oppdatert 10. juni 2013 kl 14.05
Erik Sørbye og Tine Schauer Eri på gjengrodde stier. Foto: Ida Eri Sørbye
Erik Sørbye og Tine Schauer Eri på gjengrodde stier. Foto: Ida Eri Sørbye

Det blir ingen ekspedisjoner til ukjente land og fjerne fjell når Landskonferanse Friluftsliv holdes i Sandefjord fra 12-14 juni, men det handler desto mer om å få folk ut i nærområdet sitt enda litt oftere.

Landskonferansen arrangeres hvert tredje år, og samler hele Frilufts-Norge til debatt, samtaler og nye ideer. Konferansen arrangeres av Direktoratet for naturforvaltning, Friluftslivets fellesorganisasjon og Friluftsrådenes Landsforbund.

Morten Dåsnes, daglig leder i Friluftsrådenes landsforbund, mener det er viktig at alle som jobber med friluftsliv i Norge, har en arena hvor de kan møtes:
– Vi ønsker å bidra til å videreutvikle friluftslivet. Landskonferansen er en viktig møteplass for alle de som jobber med dette, og ikke minst et sted der det kan skapes nye ideer, og ulike tanker kan komme frem.

Hva blir hovedtemaene på konferansen?
– Dette er en veldig bred konferanse med mange temaer. Men hovedfokus er på det nære og daglige friluftslivet, og hvordan vi kan styrke det for folk flest, og få enda flere til å bruke det nære friluftslivet.

Miljøvernminister Bård Vegard Solhjell starter konferansen med temaet Visjoner for friluftspolitikken, og Dåsnes ser frem til å høre hva politikerne tenker om friluftslivsatsingen de neste årene. Med Sandefjord som vertskap vil fokuset ligge på kyst- og bynært friluftsliv, og tilrettelegging av disse. Strid om ferdselsrett ved kysten er brennende aktuelt i mange områder, og i Sandefjord har høyesterett vært inne for å avgjøre rettigheter til ferdsel langs kysten.

Se programmet her

Publisert 10. juni 2013 kl 14.05
Sist oppdatert 10. juni 2013 kl 14.05
Relaterte artikler
hardangervidda med fjellski
Villrein-tiltak på Hardangervidda

Frykter tiden renner ut for villreinen

villrein hardangervidda
Villrein-tiltak på Hardangervidda

Rauhelleren: – Livsverk vil bli ruinert

demonstranter finansdepartementet
Demonstrasjon mot vindkraft på Fosen

Det blåser på Fosen, men det stormer i Oslo

huldretorvmose
Bidrar til å holde jordkloden kald

torvmosens fantastiske egenskaper

reinebringen Lofoten
Norgesferie og allemannsrett

Disse fem stedene bør du unngå i sommer

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue