Er det på tide å oppdatere langrennsteknikken? Vi går gjennom både klassisk og skøyting steg for steg.

– Med innblanda humor, ironi og stilkarikaturer, tror jeg dette blir en serie for alle som er interessert i langrenn. Ikke alt er til å flire av, men det er garantert lærerikt. Jeg tror du skal være ganske god om ikke vår ekspert Ragnar Bragvin enten tråkker deg litt på tærne eller treffer blink på noen velmente råd når det kommer til teknikk, sier vår egen Christian Nerdrum, som har produsert serien for Ute. 

Annonse

Saken fortsetter under bildet. 

Skjermbilde 2019-01-30 kl. 09.16.55

I det aller første innslaget viser Ragnar oss typiske feil som gjøres innen klassisk. Så lærer vi hvordan dette kan rettes opp, og tips til grunnteknikk som alle må få på plass om du skal ha noe håp om å kalle deg selv god på langrenn. I det neste innslaget gjør vi det samme med skate. Deretter følger vi opp med relativt detaljert opplegg på de ulike stilartene innen både skate og klassisk. Vi skal også se litt på felleski vs. smøreski, og til slutt lære oss å stake skikkelig. Første innslag kommer allerede fredag 8. desember. 

RAGNAR BRAGVIN ANDRESEN (PROGRAMLEDER)

Ragnar er veldig pedagogisk, med ekstremt god innsikt i hva han driver med. Det kommer godt frem i serien. Ikke minst når han karikerer langrennsstiler fra langt tilbake til 1960-tallet og frem til i dag på bare noen sekunder. Kanskje er det den gode bevisstheten på kroppsmotorikk og teknikk som har sørget for at Ragnar opptil flere ganger er blitt verdensmester på rulleski. Forøvrig er han teamsjef for Team Job Zone.