Nå er «alle» ute

Norge er låst inne, men vi ser liksom så mange flere folk ute nå enn før.

Sist oppdatert: 20. mars 2020 kl 15.19
Liveterbestute instagram
Vi har mye fint å dele på hashtagen #liveterbestute på instagram. Hvilke friluftsopplevelser har du hatt i det siste? Foto: Skjermdump
Lesetid: 2 minutter

Det ble ikke noe av planene mine om toppturfestival på Sunnmøre denne helga. For ikke å nevne skituren forrige helg, den ble erstattet med topptur i Wyllerløypa i stedet. Idet livene våre ble snudd på hodet, la jeg plutselig merke til hvor vanvittig mye folk det var ute.

 

Kanskje det er fordi det er så få som reiser, fordi vi er gode til å bidra til dugnad? På en kort tur i Østmarka på onsdag så jeg syklister, turgåere, familier med telt og stormkjøkken, og flere buldrere med crashpads på ryggen enn noen gang. Skiforeningens føremelding nevnte at Skullerudstua holdt åpen. De har riktignok stengt selve stua, men driver en liten kiosk utenfor.

– Vi fikk beskjed om at det gikk greit å holde åpent, men det var så stor pågang at vi valgte å holde oss til en kiosk, sier Hilde Bunes, vertskap på Skullerudstua.

Jeg møter Hilde utenfor stua sammen med barna og mannen Francisco Barrera. I kiosken får du kvikklunsj, kaffe og boller sirlig pakket i pose.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skullerudstua UTEmagasinet vertskap familie
Hilde Bunes og Francisco Barrera er vertskap på Skullerudstua. Foto: Adam Tumidajewicz

 

– Vi har måttet avlyse alle arrangementer. De andre stuene i marka har også stengt, men det er en faktor at vi er så lett tilgjengelig. Allerede forrige helg så vi at det var stor pågang!

Vertskapet på Skullerud hadde også lagt merke til en del nykommere til friluftslivet. Folk som tenner bål utenfor som kanskje ikke har for vane å gjøre det, og som finner naturgleden ute i nærmiljøet når de egentlig har pleid å reise ut på hytta.

Sukessoppskrift på pinnebrød

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

Skullerud kiosk korona
En provisorisk kiosk møter besøkende på Skullerudstua. Foto: Adam Tumidajewicz

– Det synes jo at gode øyeblikk ute, alene eller med hele familien, er godt for kropp og sjel. Vi er glad for å se at folk holder seg til rådene og tar turen i egen hjemkommune, legger Hilde til.

 

Vi har lav befolkningstetthet i Norge. Vi trives godt utendørs og vi er litt glade i å holde avstand fra hverandre. Da bør vel ikke friluftslivet under korona-krisen være så vanskelig å gjennomføre?

Del turen din med oss!

Vi i UTE oppfordrer alle til å følge råd fra myndighetene og tar ta turene i egen hjemkommune. Vi vil også gjerne bli med på tur!  Tag @utemagasinet og bruk hashtagen #liveterbestute på Instagram og Facebook.

Send oss turtips og oppdagelser fra ditt friluftsliv. Blant alle som tagger bilder, trekker vi en heldig vinner som får turkokeboka Et ute, en samling av enkle, gode turmatoppskrifter og gode råd for matlaging på tur.

Publisert 20. mars 2020 kl 15.19
Sist oppdatert 20. mars 2020 kl 15.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen