Hjem
 / Kajakk
 / Nå begynner «Norske padleperler»

Nå begynner «Norske padleperler»

NORSKE PADLEPERLER: Denne høsten skal vi nordover til Helgelandskysten og Lofoten for å padle noe av det ypperste norsk natur har å by på.

Sist oppdatert 27. september 2016 kl 11.28

– Padlingen vi har gjort i Lofoten og Helgeland har vært i farvann og forhold som er tilgjengelig for de fleste som har tatt et kurs i havkajakk. Naturen er enestående og noe av det flotteste vi har i Norge og resten av verden, kommenterer padleekspert Kristoffer Vandbakk som har programlederrollen i den nye UTE-serien Norske padleperler. Øverst i saken kan du se en promo til de seks kommende innslagene. Serien er filmet og klipper av Heidi Kysnes Høyheim i Høyde media. Første innslag kommer senere denne uken. 

– Lofoten er kompakt og man ser mye rå natur på et lite geografisk område. Lofoten er unikt, da du kan padle blant stupbratte og spisse fjell som går ned i havet. Helgeland er et stort område med flere veldig spesielle øyer som er veldig kule å oppsøke i kajakk. Noen av øyene har en eller flere spisse fjelltopper som gir særpreg på naturopplevelsen. Begge destinasjoner har et yrende dyreliv med blant annet ørn, sel, spekkhogger og hval, fortsetter Vandbakk.

SE OGSÅ: Sea Kayaking ABC med Kristoffer Vandbakk

LES OGSÅ: Offiser Villmark

LES OGSÅ: UTEs tv-høst

Her blir seerne med på favorittstedene til lokale kajakkguider og friluftsfolk. Folk kan glede seg til å se noe av det beste man kan oppleve i havkajakk fra to veldig spennende områder, Lofoten og Helgeland. I tillegg vil hver episode vil ha et tema hvor seerne kan lære noe knyttet til havpadling eller friluftsliv generelt sett. Serien skal både vise frem flotte padleperler og drive med folkeopplysning.

– Hvorfor driver du med padling personlig?

– Det jeg liker aller best med havpadling er at det alltid er nye nytt å lære. Man blir aldri utlært. Padleteknikk og mestring av havkajakken er bare en liten del av at større sortiment av ferdigheter og kunnskap man kan fordype seg i. Meteorologi, dyreliv, friluftsliv, sporløs ferdsel, gruppedynamikk, turplanlegging, sikkerhet og HMS er noe jeg synes er veldig artig å få lære mer om gjennom en tilsynelatende enkel aktivitet som det å padle kajakk. 

KRISTOFFER VANDBAKK

Programleder Kristoffer Vandbakk begynte å padle i 2010 og driver per dags dato og tar siste kurs på kursstigen til Norges Padleforbund og det Britiske padleforbundet. Vandbakk holder kurs overalt i Norge gjennom eget foretak men også for DNT og bedriften DNV-GL. I tillegg leder han guidede turer i Lofoten om sommeren. Disse turene tar med folk på litt mer utilgjengelige steder som yttersia av Moskenesøya og over Moskstraumen. Målet for framtiden er å holde mere kurs rundt om i Norge og å kunne tilby guidede turer i Helgeland, Senja, Lofoten om sommeren og Kanariøyene om vinteren.

Publisert 27. september 2016 kl 11.28
Sist oppdatert 27. september 2016 kl 11.28
Relaterte artikler
padling Norge og Sverige
Blåfjella-Skjækerfjella

Padletur i norsksvensk villmark

Båt oslo øyene oslofjorden hovedøya gressholmen langøyene bleikøya nakholmen
Guide til øyene i Oslofjorden

Øyhopping i Oslofjorden

daniel salbu
Padlet norskekysten med kajakk

Daniels store padleventyr

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue