– Det britiske militæret har tatt meg til fjerne og utfordrende plasser som tvang meg til å tilpasse meg nye omgivelser med få eller ingen hjelpemidler. Det har hjulpet meg å håndtere reell risiko, ta tøffe valg angående vær, terreng, team og mål. Som en ressurssterk yrkesmilitær har jeg hatt mange anledninger til å teste mine vurderinger – noe som er essensielt når en skal bygge selvtillit på dette området, forteller Matt Skuse.

Skuses bakgrunn som marineoffiser gir ham muligheten til å dele unik kunnskap i sin rolle som programleder i Villmarkingen. Tipsene han deler i serien kan være til stor glede for norske friluftsentusiaster. 

Gjennom serien deler Skuse smarte triks til bålopptenning, lærer deg å finne egnede steder å slå leir, hvordan du lager mat og ikke minst: hvordan du benytter deg av det som finnes rundt leiren på en smart måte og med høy bevissthet. Skuse er nemlig svært opptatt av sporløs ferdsel.

– Bred og fundamental kunnskap i friluftsliv utvider horisontene og gleden ved å være ute. Kjenner du dine hjelpemidler, dets begrensninger og hvordan improvisere når det trengs, gir det et solid grunnlag i å takle hva det måtte være av utfordringer utendørs, sier Skuse.

I denne filmen demonstrerer Skuse hva du kan gjøre når det virkelig går galt; når du faller i vannet og alt du har med deg blir vått.

Se alle episodene av serien Villmarkingen

VILLMARKINGEN

Programleder Matt Skuse er født i Wales, men bosatt i Norge. Han har tjenestegjort 25 år i det britiske militæret som fjelleder i marinekommandoen. I Villmarkingen lærer han bort overlevelsesteknikker, friluftstips og hvordan man bruker naturen på en sporløs og bærekraftig måte.