Matt Skuse: Offiser Villmark

Marineoffiser Matt Skuse vil gi nordmenn en skikkelig oppstramming i vår kunnskap om friluftsliv. Lær deg smarte teknikker for maks komfort og trygghet på tur.

Sist oppdatert: 1. september 2019 kl 07.00
Lesetid: 2 minutter

– Det britiske militæret har tatt meg til fjerne og utfordrende plasser som tvang meg til å tilpasse meg nye omgivelser med få eller ingen hjelpemidler. Det har hjulpet meg å håndtere reell risiko, ta tøffe valg angående vær, terreng, team og mål. Som en ressurssterk yrkesmilitær har jeg hatt mange anledninger til å teste mine vurderinger – noe som er essensielt når en skal bygge selvtillit på dette området, forteller Matt Skuse.

Skuses bakgrunn som marineoffiser gir ham muligheten til å dele unik kunnskap i sin rolle som programleder i Villmarkingen. Tipsene han deler i serien kan være til stor glede for norske friluftsentusiaster. 

Gjennom serien deler Skuse smarte triks til bålopptenning, lærer deg å finne egnede steder å slå leir, hvordan du lager mat og ikke minst: hvordan du benytter deg av det som finnes rundt leiren på en smart måte og med høy bevissthet. Skuse er nemlig svært opptatt av sporløs ferdsel.

– Bred og fundamental kunnskap i friluftsliv utvider horisontene og gleden ved å være ute. Kjenner du dine hjelpemidler, dets begrensninger og hvordan improvisere når det trengs, gir det et solid grunnlag i å takle hva det måtte være av utfordringer utendørs, sier Skuse.

I denne filmen demonstrerer Skuse hva du kan gjøre når det virkelig går galt; når du faller i vannet og alt du har med deg blir vått.

Se alle episodene av serien Villmarkingen

VILLMARKINGEN

Programleder Matt Skuse er født i Wales, men bosatt i Norge. Han har tjenestegjort 25 år i det britiske militæret som fjelleder i marinekommandoen. I Villmarkingen lærer han bort overlevelsesteknikker, friluftstips og hvordan man bruker naturen på en sporløs og bærekraftig måte.

Publisert 1. september 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 1. september 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen