– Årets program på Fjellfilmfestivalen blir det mest allsidige og lekne noensinne, sier festivalsjef Marte Strand. Det blir mange spektakulære og flotte filmer, og lærerike og interessante foredrag, lover den ivrige festivalsjefen. – Vi ønsker at du i løpet av helgen på Gjendesheim kan lære ting som gjør deg til en perfekt turkamerat, og at når du forlater Gjendesheim er det med hodet fullt av nye idéer og inspirasjon til nye turer.

Annonse

På programmet vil det blant annet stå kurs i fjellførstehjelp for både sommer og vinter, skredkurs, og foredrag som tar for seg turplanlegging for turer i alle størrelser. Vi får høre fra erfarne fjellfolk hva som egentlig skjer inni hodet når det nesten går galt på tur, eller når man er alene i et isøde i flere uker i strekk. Ekspedisjonsringrever vil servere røverhistorier og lære oss sine beste turtriks. 

I tillegg er det bare å starte å tenke på hvilke aktiviteter du har lyst til å være med på under festivalen. Guider fra DNT og lokale turlag vil ta deg med på turer både fredag, lørdag og søndag. Det blir stor variasjon i lengde og vanskelighetsgrad. Alt fra klyving på Knutshø til bretur på Memurubreen, bestigning av 2000-meterstoppen Surtningssui, rusletur opp på Rasletinden eller luftig klyving opp Jostigen.

- Men det stanser ikke der. Området rundt Gjendesheim byr på så utrolig mye flott natur og flotte lokale aktivitetstilbud, og både rafting, juving, kajakkpadling og forhåpentligvis stisykling og landeveissykling vil stå på programmet, sier Strand. Det er utrolig mange kompetente bedrifter i lokalmiljøet som driver med disse aktivitetene, og vi ser at dette er starten på et kult, vått og vilt samarbeid, smiler hun.