Slik presenterer Fjellfilmfestivalen rammene for årets festival:

"Du våkner på festivalcampen til suset fra elva Sjoa der den er på vei vestover ut av det langstrakte, isblå Gjendevannet. Ut av teltåpningen har du utsikt ut over Gjendeshø og de majestetiske Gjendealpene i sør-øst, på en teltplass godt skjermet av Veslefjellets flanker, som er gjort kjent av den svært populære og spektakulære Besseggen. Du befinner deg i et område som anses som arnestedet for friluftsliv, jakt og fiske. Du befinner deg i en nasjonalpark som ble opprettet i 1980  og som har et distinkt historisk sus. Vi skal til Jotunheimen Nasjonalpark og Gjendesheim!"

Annonse
Skjermbilde 2012-02-12 kl. 20.14.33

Sammen med vertskapet Marius og Anne Haugaløkken arrangeres Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim i 14.-16. september år.

– Vi har fokusert på å finne en lokasjon som på sikt kan ta imot flere festivalgjester, hvor vi kan inkludere flere aktiviteter i programmet og der festivalområdet blir mer helhetlig og samlet. Alt dette og mer har vi funnet hos Gjendesheim Turisthytte, forteller nyinnsatt festivalsjef Marte Strand.

På programmet står film og foredrag fra grensesprengende og ekstreme ekspedisjoner, bilder, filmklipp og historier fra folk som har vært på store og små eventyr både i Norge og resten av verden.

En av grunnene til at Fjellfilmfestivalen flytter er for å kunne vise festivaldeltagerne alle turperlene i øst-Jotunheimen. Du vil få muligheten til å gå kjente og ukjente toppturer i de storslåtte Gjendealpene sammen med lokalkjente og dyktige guider, klatre den historiske snarveien Jonsstigen, gå bretur på Memurubreen, bestige smale og alpine Knutshø, bli med Gjendine eller Gjende på båttur inn til Gjende og Memurubu og rusle tilbake langs Gjendevatnet på den romantiske Blomsterstien, eller du kan gå over Besseggen og komme tilbake til nystekte vafler på terrassen hos Gjendesheim. Eller kanskje du vil være med på en duathlon sykkel- og gåtur til Glittertind?

Skjermbilde 2012-02-12 kl. 20.14.08
Foto: Gjendesheim

I tillegg kan du være med på nye aktiviteter som stisykling, rafting, elvekajakk, prøve fiskelykken i et av Norges beste vassdrag, og mye mer. Det blir gjentagelse av suksessen dunjakkedisko, med DJ’er og hæla-i-taket-garanti. 

Marte Strand er klar for å ta imot festivaldeltagerne:

– Vi gleder oss til å skape en festival med aktiviteter på hvert hjørne, slik at festivaldeltagerne kan nyte frihelgen i fulle drag sammen med oss. Enten man velger å sette opp teltet sitt på en av festivalcampene og lager all maten på et stormkjøkken, eller om man kjøper festivalpakka som inkluderer full kost og losji på Gjendesheim - vi er helt sikre på at dette blir en festivalhelg man ikke vil gå glipp av.

Billettene blir lagt ut for salg på www.eksponert.no i begynnelsen av juni. Følg med på www.fjellfilm.no for datoer, program og påmelding til amatørfilmkonkurranse  

Lavvohygge

Fjellfilmfestivalen har i ti år holdt til på Turtagrø, og har organisert turer til noen av de mest spektakulære toppene og utsiktene i Jotunheimens ville vest. Det har blitt vist mellom 20 og 30 tur-, fjellsport- og naturfilmer hver festivalhelg, og vært besøk av store personligheter og eventyrere som har holdt foredrag, vist bilder og film fra sine opplevelser. Naturskjønne småturer og konserter på lettere tilgjengelige Fuglesteg hhar også vært innslag. Festivalen har hvert år blitt utsolgt, og mellom 600 og 800 gjester har tilbragt helgen på Turtagrø Hotel.

 

Skjermbilde 2012-02-12 kl. 20.14.21
Besseggen sett fra båten. Foto: Gjendesheim