Både sommer og vinter i Troms

Tine Larsen går Norge på langs. Her er statusrapport fra indre Troms.

Sist oppdatert: 21. juni 2016 kl 15.20
Tine fikk selskap på sin vei gjennom Troms. Foto: Tine Larsen
Tine fikk selskap på sin vei gjennom Troms. Foto: Tine Larsen

15-28-34_200px

Tine Larsen er advokat, 38 år og en søring som har flyttet til Tromsø for å få fjell og natur rett utenfor stuedøra. Hun bruker nesten all sin fritiden på å være ute i naturen. Tine padler kajakk, går fotturer, skiturer og toppturer - og elsker å bo i telt! I mange år har hun drømt om å gå Norge på langs, og har i sommer satt av fire måneder for å realisere drømmen. Følg hennes eventyr på utemagasinet.no og på hennes blogg

Etter mange flotte sommerdager i Finnmark og Nord-Troms, har noen iskalde gufs fra vinteren gjort kraftfulle fremstøt på veien gjennom indre Troms. Dårlig vær må man regne med å få ganske mye av i løpet av fire måneder på tur i Norge, og da må man prøve å se det positive i det også: Jeg priset meg lykkelig over at finværet sto på da jeg hadde teltet som eneste husly, og at jeg nå hadde kommet til en strekning hvor DNT-hyttene ligger på rekke og rad. Griseflaks at jeg fikk ruskevær nå!

Og for å gjøre meg beredt til utfordringene som ventet gjennom indre Troms, møtte Siv, Marit, Anne og Kristin opp og foret meg med nydelig biff (egenprodusert av Marit på egen gård!) og god drikke på Gappohytta. Fantastisk godt og veldig hyggelig! De fulgte meg et stykke på veien opp Isdalen på veg til Rostahytta.

LES OGSÅ: – I fjellet er jeg fortsatt ganske alene som menneske

På Rostahyttene var det ingen folk, men det var liv! Da jeg kom ned mot hyttene luntet en rev avgårde, mye rein beitet på gresset rundt hytteveggene og en ørn sirklet over flokken.

Det har vært litt finvær innimellom kulingkast og snøbyger, og fjellområdene i Indre Troms har en utrolig variasjon: Fra kulde, is og vintervær i Isdalen (den dalen levde opp til navnet!) til grønne bjørketrær og blomstring i Dividalen. Været var bedre i et par dager, og Øvre Dividalen nasjonalpark viste på beste måte frem det gigantiske landskapet sitt med store daler og mektige fjellformasjoner.

LES OGSÅ: Advokaten som går Norge på langs

Fra Vuomahytta til Altevann slo vinteren tilbake igjen, med sterk kuling og snøvær midt i fleisen. Da var det på med vindvottene og annen vinterbekledning – det er norsk sommer i fjellet! Det var bare å kjempe seg frem, og godt å komme ned i ly av småskogen rundt Altevatnet. Straks fremme i Abisko hvor en etterlengtet hviledag for beina venter!

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste UTE-innholdet hjem i postkassen.

Publisert 22. juni 2016 kl 07.30
Sist oppdatert 21. juni 2016 kl 15.20
annonse

Relaterte artikler

annonse
vincent colliard
Knuste norsk rekord på Sydpolen

Knuste norsk fartsrekord

Her jager Eirik Skjevdal vekk bjørn

Her jager Eirik Tørre Skjevdal vekk bjørnen

Continental Divide Trail på 124 dager

– Jeg følte meg ikke helt ferdig

cato zahl pedersen
Zahl Pedersens metode

Zahl Pedersens metode

Rekordforsøk på Sydpolen

Vincent jakter norsk Sydpolen-rekord

ÅRETS FJELLGEIT: Odd Eliassen mottar den ærefulle utmerkelsen Årets fjellgeit under Fjellfestivalen på Åndalsnes 11. juli. Foto: Matti Bernitz
Fra arkivet

Fjellgeita Odd

Vandring i Patagonia

Eventyrlige Patagonia

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen