/ Nyheter

Årets eventyrer 2016: Tormod Granheim!

Granheim fullførte i år sitt prosjekt med å være den første i Norden på alle 4000-meters toppene i Alpene. For det ble han kåret til Årets Eventyrer.

Sist oppdatert 6. november 2016 kl 15.12
IMG_9982-Edit_nett
IMG_9982-Edit_nett

Granheim fikk overrakt prisen av juryleder Aleksander Gamme på Hvitserk Ekspedisjonsfestival på Kobberhaughytta, foran drøyt 120 deltakere i peisestua.

Les seiersintervju med Tormod

Om Tormod skriver juryen: Tormod gjennom en lang karriere har vist at han helst går egne veier og tiltrekkes av eventyr utenfor allfarvei. Granheims siste eventyrprosjekt med å bestige alle toppene i alpene over 4000 meter, er både lekent og svært ambisiøst på samme tid. Juryens begrunnelse er basert på at dette er en innsats og en prestasjon som utvilsomt har krevd standhaftighet og pågangsmot, i kombinasjon med kløkt og tålmodighet for sikker gjennomføring. Granheim er den første i norden som har lykkes med komplett samling over alpenes topper over 4000 meter, og har med det skrevet et lite stykke norsk tindesportshistorie. Granheim fikk en gjennomgående høy score både hos juryen og publikum, noe som viser at hans eventyrlyst engasjerer bredt. 

Årets Rookie 2016 ble Monica Hundseid. Nykommer-prisen ønsket juryen ønsket å dele ut til en fersk eventyrer. Hundseid er akkurat nå i Kathmandu og sendte videohilsen. 

Les intervju med Monica Moa Hundseid

Om Monica skriver juryen: Vinneren av årets rookie pris er langt fra noe ukjent eller ubeskrevet blad i eventyrerverdenen. «Moa» Hundseid er til tross for sin unge alder allerede en erfaren ekspedisjonsfarer. Med en nærmest ustyrlig eventyrlyst har hun allerede lagt bak seg eventyr som Norge På Langs, Grønland på tvers og spennende turer og opphold i Chile & Alaska. Til tross for mange spennende kandidater i rookie-kategorien, anså juryen Monica å være suveren. Vi gleder oss til å følge henne videre på ferden.

I tillegg til hvert sitt diplom, fikk kaffeglade Tormod en kaffekvern og en stor flaske champagne. Monica mottok 20.000 kroner i gavekort fra Fjellsport.no og 20.000 kroner i gavekort fra Hvitserk.

Ekspedsijonsfestivalen2015_Helsport_13_lores
Ekspedsijonsfestivalen2015_Helsport_13_lores

Hvitserk Ekspedisjonsfestival arrangeres i år 20. –22. oktober. 

Publisert 6. november 2016 kl 15.12
Sist oppdatert 6. november 2016 kl 15.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen