/ Nyheter

Ingvild Marie Settemsdal er Årets Rookie

Ingvild (34) besteg to 8000-metere i løpet av to dager. For det ble hun utnevnt til Årets Rookie

Sist oppdatert: 25. oktober 2017 kl 10.49
Ingvild Marie Settemsdal
Ingvild Marie Settemsdal
Lesetid: 2 minutter

JURYENS BEGRUNNELSE

Som et stjerneskudd ut av intet holdt hun på å gå under radaren for juryen. Ingvild fullførte i år den imponerende bragden med nå til topps på både Everest (8848 moh.) og Lhotse (8516 moh.) i løpet av to dager, noe ingen andre andre nordmenn gjort tidligere. Lhotse er verdens fjerde høyeste fjell og en ren bonustopp på veien mot å fullføre seven summits hvor Ingvild nå har fullført seks av de syv velkjente toppene. Etter kraftanstrengelsen i Nepal dro Ingvild mer eller mindre rett til Alaska for å bestige Denali. Ingvild beskrives som fysisk og mentalt råsterk kvinne, som jobber og lever for neste tur. Selv insisterer hun på at det er ren nysgjerrighet, eventyrlyst og å se hvor mye kroppen tåler, som er den sterkeste drivkraften. Juryen lot seg sjarmere av den genuine eventyrer-ånden som Ingvild representerer.  

Ingvild Marie Settemsdal (34) fra Sunndalen var blant de norske som i år fikk oppleve å stå på toppen av verdens høyeste fjell tidligere i år. Vel tilbake i camp 4 var hun i såpass god form at hun også besteg nabofjellet Lothse. Sammen med søsteren Tora kom hun til Kobberhaughytta for å motta prisen som årets rookie. 

– Det er helt sjukt egentlig, jeg er veldig takknemlig og hadde aldri trodd det. Det er såpass vanskelig å skaffe sponsorstøtte til prosjekter og kanskje dette kan åpne litt dører, sier Settemsdal, som nå har et fjell igjen for å fullføre Seven Summits.

Mellom turene jobber Ingvild som feltingeniør på en båt i Angola.

–Når jeg jobber, så er det for å få penger til å neste tur. Folk skulle sett bilen min, den går ikke gjennom EU-kontrollen i år, for å si det sånn, men jeg synes jeg får så utrolig mye igjen for det enn om jeg skulle kjørt en Tesla. Det jeg lurer på er hvor mye kroppen min tåler, når vil den si stopp. Det ligger ganske sterkt i meg, sier Settemsdal. 

Hun medgir imidlertid at det å stå på toppen av verdens høyeste fjell aldri vært noen mål i seg selv, mer en vei mot målet for å fullføre Seven Summits. 

– Om Everest tenkte jeg tja, kanskje jeg bare skal gå de seks, for det høres jo farlig ut. Etterhvert som jeg så hva det dreide seg om, tenkte jeg at jeg må bare dit. Det ble en drøm som vokste seg stor, og så gjorde jeg det, forteller hun. 

Foran publikum på Ekspedisjonsfestivalen fortalte hun opplevelsen av å nå toppen av verdens høyeste fjell, og deretter nabofjellet Lothse.  

– Lothse ble en større opplevelse for meg enn Everest fordi jeg nøt turen mer, sier hun.

Årets rookie vinner et reisegavekort på 20.000 kroner til en valgfri tur med Hvitserk, i tilllegg til utstyrsgavekort fra Alfa, Devold, Åsnes og Helsport, noe som er kjærkomment når livsstilen ellers er nøktern. Hun vet ikke hvor turen vil gå, men medgir at høye fjell frister. 

– Men jeg fikk litt lyst til å dra til Alaska også etter å ha hørt foredraget til Marius, smiler Ingvild. 

Marius Fuglestad er Årets Eventyrer 2017

Skjermbilde 2017-10-25 kl. 10.23.01
Skjermbilde 2017-10-25 kl. 10.23.01
Publisert 25. oktober 2017 kl 10.49
Sist oppdatert 25. oktober 2017 kl 10.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen