Målet med hedersprisen Årets Eventyrer er å bidra til å realisere store og små turprosjekter, anerkjenne en eller flere personer som har vært på sitt livs største eventyr – og som har utfordret seg selv i naturen. 

Tidligere vinnere av Årets Eventyrer har favnet bredt, og på ulikt vis har de gjennomført turprosjekter på en forbilledlig måte. 

I tillegg til hovedprisen kåres i tillegg Årets Rookie, som ennå er ukjent for de fleste, som kanskje mangler erfaring, men allikevel evner å inspirere og spre turglede med sine eventyr. 

Prisutdelingen skjer under Eventyraften på Chateu Neuf 29. januar. 

NOMINER DIN KANDIDAT! (nominasjonene er nå stengt)

KRITERIER

• Turprosjektet må ha blitt gjennomført inneværende år. 

• Vinneren kan være en enkeltperson eller gruppe.  

• Hensyn til naturen og sikkerheten er viktige grunnpilarer i Årets Eventyrer. Kandidaten(e) har utført sitt turprosjekt på en måte der dette er ivaretatt.   

KRAV TIL FINALISTENE
• Finalistene må gi en liten prosjektbeskrivelse (ca. 500-1000 tegn inkl. mellomrom) og fem bilder fra gjennomført tur, i høyoppløst kvalitet. Bildematerialet kan omfatte planlegging av turen, portrettfoto, situasjonsbilder, miljøbilder etc. Det er også mulig å sende inn film. UTE har publiseringsrett til bildematerialet i forbindelse med kåringen.

• Finalistene blir presentert på utemagasinet.no og må være tilgjengelig for intervju i forbindelse med det.  
• Vinneren vil være tilstede under prisutdelingen, som finner sted i Oslo, 29. januar 2020. (mer info kommer!)    

Alle som nominerer er med i trekningen av bokpremier fra Fri Flyt Forlag