/ Nyheter

Børge Ousland ble Årets Eventyrer 2019

Hedersprisen gikk til vår tids største polfarer.

Sist oppdatert: 30. januar 2020 kl 15.03
Børge Ousland
ÅRETS EVENTYRER 2019: Børge Ousland fikk hedersprisen foran et fullsatt Chateu Neuf under Eventyraften. Foto: Anders Kjernsli
Lesetid: 2 minutter

– Dette er jo som å vinne friluftslivets Oscar. Tusen takk, og takk til alle som ha vært med og stemt, sa Børge Ousland, som fikk stående applaus for et fullsatt publikum under Eventyraften. 

I år hadde juryen lagt inn et ekstra spenningsmoment ved at salen hadde siste avgjørende stemme. Ifølge juryleder Anne-Mari Planke var det uhyre jevnt mellom kandidatene. Da alle stemmene var opptelt, ble det imidlertid soleklart at hedersprisen gikk til polfarerne Børge Ousland og Mike Horn, for sin sin 85 dager lange tur over Nordpolen. Prisen ble mottatt til stående applaus fra et fullsatt Chateu Neuf.– Kan jeg dele denne prisen i to, spurte Børge Ousland fra scenen, og gav like mye av æren for turen til Mike Horn. Han sa at denne turen hadde vært umulig å gjennomføre uten han. 
– Oh, you deserve it, kontret Mike fra salen, som selv mottok Shackleton-prisen under Eventyraftenen. 

 

Hedda ble Årets Rookie 

ÅRETS ROOKIE: Hedda Kavring. Foto: Anders Kjernsli
ÅRETS ROOKIE: Hedda Kavring. Foto: Anders Kjernsli

Nykommerprisen Årets Rookie gikk til Hedda Kavring. Sommeren 2019 syklet 21-åringen på etthjulssykkel fra Hirtshals til Paris. Det var ikke minste motstands vei med en 35-litersekk på ryggen. 

Med turen ønsket den miljøbevisste 21-åringen å vise at det går an å reise på andre måter enn å fly, samtidig med å sette pris på det å reise over store avstander. Prisen kom overraskende på 21-åringen, som studerer biologi ved Universitetet i Tromsø.   

– Veldig gøy, sa Hedda, som blant annet fikk med seg utstyrsgavekort til en verdi av 15.000 kroner fra Helsport, Åsnes og Alfa.  

Begge vinnerne mottok et et kunstverk av den norske samtidskunstneren Per Fronth, trykket for anledningen. 

 

Publisert 30. januar 2020 kl 14.30
Sist oppdatert 30. januar 2020 kl 15.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen