/ Nyheter

Han er Årets Eventyrer 2017

Marius Fuglestad vant hedersprisen.

Sist oppdatert: 23. oktober 2017 kl 10.42
Marius Fuglestad. Foto: Gunhild Aaslie Soldal
Marius Fuglestad. Foto: Gunhild Aaslie Soldal
Lesetid: 3 minutter

Marius Fuglestad ble tildelt hedersprisen under Eksepedisjonsfestivalen på Kobberhaughytta 21. oktober. Marius var ekspedisjonsleder da han sammen med to kamerater padlet hele Yukon River tidligere i år, en tur som strakk seg over 52 dager og 3200 kilometer. Med dette ble nordmennene de første i Skandinavia til å padle Yukon Rover i sin helhet. 

– Det var veldig overraskende og veldig hyggelig å få denne prisen, og særlig blant så mange andre sterke kandidater, sa Marius, som mottok prisen til full jubel fra de rundt 140 deltakerne under Ekspedisjonfestivalen på Kobberhaughytta 21. oktober.

I tillegg til heder og ære, mottok Marius et diplom, en padleåre og champagne.  

Bli kjent med Eventyrer-finalist Marius Fuglestad

– Det er veldig inspirerende, og jeg håper at det kan åpne noen dører med tanke på videre prosjekter også, sier Marius, som medgir at det har vært en travel periode etter hjemkomsten, med flytting til ny leilighet og jobb for å finansiere nye turprosjekter.

Til daglig jobber han hos Hetland Sport i Sandnes.  

– Dette har vært den første frihelga på lenge. Det var godt å ligge i telt igjen, fortalte Marius.

Publikum har vært med å stemme fram sin favoritt, og Marius var soleklar favoritt blant publikumsstemmene, som har en representant i juryen. I år kom det inn i inn i underkant av 40 ulike navn fordelt på over 100 nominasjoner. Aldri har så mange vært med å foreslå kandidater til Årets eventyrer. 

Juryen skriver: Marius Fuglestad har i særdeleshet gjort seg  fortjent til prisen som «Årets eventyrer 2017». Han var  ekspedisjonsleder da han og to  kompiser fullførte det ultimate villmarkseventyret med å padle Yukon-elva i Alaska i full lengde fra øst til vest. 52 dager og 3100 kilometer i en kano med tre stykker i den avsidesliggende  villmarken i Alaska krever klokt lederskap og gode  avgjørelser underveis. Med en bred og allsidig  erfaring fra friluftslivet var det naturlig at  Marius tok lederrollen på  turen. Verken  sultne ulver, sykdom eller en kano på avveie rokket ved at  kameratene klarte å fullføre drømmen, og med det ble de tre de første nordmenn og  skandinaver til å fullføre Yukon River i sin helhet. Marius har på kort tid blitt Vestlandets største friluftslivblogger og finner motivasjon til nye eventyr ved å  inspirere andre. Juryen synes dette gjør Marius til en  verdig vinner av tittelen Årets Eventyrer 2017.  

Marius Fuglestad ble årets eventyrer, mens Ingvild Marie Settemsdal fikk prisen i kategorien Årets Rookie.
Marius Fuglestad ble årets eventyrer, mens Ingvild Marie Settemsdal fikk prisen i kategorien Årets Rookie.

Marius Fuglestad sammen med Ingvild Marie Settemsdal, som fikk prisen i kategorien Årets Rookie, for sin bestigning av Everest og Lothse. Settemsdal har et fjell igjen for å fullføre sitt Seven Summits-prosjekt. 

Publisert 23. oktober 2017 kl 10.42
Sist oppdatert 23. oktober 2017 kl 10.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen