/ Nyheter

Finalister 2018

Disse skal kjempe om hedersprisen. Årets eventyrer er en som inspirerer og viser vei for andre. Prisen skal motivere, anerkjenne og utfordre.

Sist oppdatert: 15. august 2018 kl 11.06
1. Astrid Furholt 2. Ekspedisjon Astrup 3. Teodor Glomnes Johansen 4.  Atlanterhavsroerne 5. Torkjel Hurtig 6. Tonje Blomseth
1. Astrid Furholt 2. Ekspedisjon Astrup 3. Teodor Glomnes Johansen 4. Atlanterhavsroerne 5. Torkjel Hurtig 6. Tonje Blomseth
Lesetid: 2 minutter

ÅRETS EVENTYRER

Hedersprisen Årets Eventyrer ble for første gang utdelt i 2015. Prisen skal motivere, anerkjenne og utfordre. Kandidater til Årets eventyrer vil favne bredt, fra personer som har vært på sitt livs største eventyr, fremadstormende eventyrere, eller personer som har vært en sterk drivkraft for andre til å bryte nye grenser og oppleve nye horisonter.

• I tillegg til en hovedvinner kåres også en rookie, som vinner et reisegavekort (verdi 20.000,-) fra Hvitserk og utstyrsgavekort (verdi 20.000,-) fra Åsnes, Devold, Helsport og Alfa. 

• Prisen er et samarbeid mellom Hvitserk og UTE og deles ut på Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim 8. september.

STEM PÅ DIN FAVORITT

– Oj, nå ble jeg helt satt ut, utbryter Astrid Furholt, når hun får beskjed om at hun er blant de nominerte til årets hederspris, for Sydpolen-ekspedisjonen hun fullførte sist vinter. 

Hun var først og fremst glad på vegne av Jan Bang Henningsen, som er blant de nominerte til Årets Rookie, for at han bestemte seg for å realisere drømmen om å gå Norge på langs, før han ble blind. 

Teodor Glomnes Johansen mottok meldingen i går, samme dag som han fylte 27. 

–  Tenk å være så heldig å få den beskjeden på bursdagen min. Det er stor stas, sier han.

Årets Eventyrer blir i år delt ut på Fjellfilmfestivalen 8. september, som er noen måneder tidligere enn foregående år. Juryen har derfor vært opptatt av å inkludere ekspedisjonsprosjekter som ennå ikke er overstått, men som likevel oppfyller kriteriene. 

Blant disse er Atlanterhavsroerne, bestående av kameratene Stian Aker og Rune Malterud. Båten befinner seg nå i Burnham-on-Sea i England, mens de venter på et værvindu før de kaster loss igjen og begir seg over Nordsjøen med ventet ankomst i Farsund. Selve kryssingen tar en uke, men hvor lenge de må vente før de kaster loss igjen, vet de ikke selv ennå. 

– Det vil være en svært dårlig avgjørelse å prøve å krysse Nordsjøen med all den kunnskapen som vi nå har, bare for å komme raskest mulig hjem. Men det er utrolig hyggelig at vi er nominert til denne prisen, sier Stian Aker på telefon. 

Framover vil alle kandidatene bli presentert på utemagasinet.no med intervjuer, slik at publikum kan få være med og stemme fram den de synes fortjener prisen.

ÅRETS EVENTYRER-FINALISTER

1. Astrid Furholt

2. Atlanterhavsroerne

3. Ekspedisjon Astrup 2018

4. Teodor Glomnes Johansen

5. Tonje Blomseth 

6. Torkjel Hurtig 

STEM OG VINN

Skjermbilde 2018-08-15 kl. 10.47.14

Allerede nå kan du stemme på din favoritt. Alle som avgir stemme er automatisk med i trekningen av den kommende boka «Summits of my life», av Kilian Jornet, som snart kommer på norsk, utgitt av Fri Flyt Forlag. 

STEM PÅ DIN FAVORITT

Publisert 15. august 2018 kl 11.06
Sist oppdatert 15. august 2018 kl 11.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen