Konstruksjonen på Nemo Rocket er ikke like intuitiv å sette opp, sammelignet med flere av de andre teltene i testen.
Her plasseres den ene teltstanga vertikalt og festes i møtepunktet i taket på utsiden av teltet, mens den andre stanga festes horisontalt i samme klips. Deretter festes pluggene i de ultratynne bardunene og teltet reiser seg.
De tynne bardunfestene gjør teltet stramt nok og greit å feste. På langtur ville vi forsikret oss om reserveløsninger hvis disse skulle ryke.
Konstruksjonen er akkurat innafor til at vi kan kalle det et fortelt, men med 20 cm glippe mellom duken og bakken, vil det som er plassert her risikere å bli vått.
Det litt kantete designet er ikke gunstig i vind. Takformen gjør at det legger seg en dam av regn eller snø ved nedbør.

test-av-nemo-rocket-telt-0003
Det at teltet har 1-dukskonstruksjon gjør teltet noe mer utsatt for kondens. Teltet er i seg selv er forholdsvis romslig, med god plass til liggeunderlag og til å sitte oppreist.
Inntil 1,98 cm kroppslengde går fint. Nemo Rocket er et minimalistisk telt med tekniske løsninger utenom det vanlige. Hvis du kun camper i bra vær og på steder hvor du lett får festet plugger, er det greit.
Men Nemo har dratt akkurat litt for hardt i strikken på dette teltet til at det kvalifiserer som en allround lettvektstelt.

test-av-nemo-rocket-telt-0006