FAKTA

Pris: 10495 kroner
Vekt: 3,35 kg
H: 100 B: 120 L: 220
www.hilleberg.se

Hilleberg er kjent for å ha solide telt som skal takle de aller fleste forhold. Allak er en «lettvekter» i sortimentet til svenskene, men er likevel det tyngste teltet i denne testen.
Tre stenger som krysser hverandre i midten gir en solid kuppel, men innerveggene blir litt mer skrå enn i en del av de andre teltene. Konstruksjonen gjør at ytterteltet står ordentlig uten ekstra plugger. Teltet setter du opp ved først å feste alle pluggene, deretter tre stengene i små stanglommer i hvert sitt hjørne for deretter å klipse på inner- og ytterduk samtidig. Dette er en enkel prosess som fungerer både om det er vindstille og om det blåser kraftig. Eneste minus i oppsettet er at topphatten kan være litt knotete å få på plass på grunn av mange løse tråder og små klips.
Teltet kan gjøres mer luftig ved at sidedørene kan åpnes helt, og du kan kjøpe et enda luftigere og lettere innertelt om du skal bruke det mye på sommerturer.
Skal du kun telte på sommeren er Allak litt i kraftigste laget, både når det gjelder vekt og pris, men hvis du kun vil eie et telt og det skal kunne brukes hele året er Allak et utmerket valg.