Turen opp til Keipen starter 30 meter fra Sognefjorden innerst i Esebotn. Fra første stund er stien godt merket og lett å finne. Terrenget er svært bratt, men sherpaer har nylig vært i området og bygd opp og gravd sti, og det er nå en veldig fin sti som snirkler seg opp de bratte fjellsidene. 

Fra fjorden går turen i skogen opp til ca. 750 meter. Deretter åpner det seg utsikt utover fjorden. Underlaget er mykt og delvis vått opp til 1000 meter der en møter berg og ur siste biten til topps. Utsikten blir bare bedre og bedre!

Annonse

Fjellturen til Keipen er en populær fjelltur å gå med fjellsko, også. I tillegg til at det nå er en veldig flott sti helt til toppen, er Keipen omringet av flere spektakulære turer og fjell som for eksempel Tjugatoten og Vindreken.

Mellom disse perlene snirkler Esefjorden seg ut fra Esebotn og åpner seg nordover, sørover og østover der resten av Sognefjorden møtes. Det er de store kontrastene mellom ville og vakre fjell, samt fjorden som fascinerer her.

Selve Keipen ser du tydelig fra bilveien, den skiller seg ut som en kloss – vanskelig å forklare.

HUSK: Dette er en lang løpetur og du beveger deg over 1400 meter. Været kan endre seg fort. Rikelig med klær, mat, drikke og GPS/ kart og kompass hvis været er usikkert. Det er godt merket og lett å holde stien. Turen går fint med terrengløpesko om du er vant med å løpe i det. De mange høydemeterne blir enklere med lett utstyr.

Keipen (1427 moh.)

Start: Esebotn
Høyeste punkt: 1427 moh
Høydemeter: 1500
Lengde: 12-14 km
Tidsbruk: 3-5 timer (10 t for turgåere)
Sesong: juni-oktober

Ønsker du å løpe raskere? Les Jann Post sine beste tips til å en raskere løper.