–  Nordmarka er et unikt rekreasjonsområde. Det er 2700 kilometer med merkete skiløyper og du kan både legge turene til brede, maskinpreaprerte spor eller upreparerte løyper som gir en følelse av villmark, forteller løypeinspektør Olav Harlem i Skiforeniingen. 

 Nær en million mennesker sokner til de rundt tjue overnattingsstedene i marka.

I de mest populære helgene og vinterferien, er det derfor nødvendig å være tidlig ute med å reservere plass.

 – Det er økende interesse for hyttene rundt byen, og et lurt tips er planlegge turene i god tid. Et alternativ til å gå fra hytte til hytte, er å bruke en av hyttene som base og overnatte flere netter for å bli godt kjent i et område man ellers ikke har vært så mye anbefaler løypeinspektøren.

Dersom du vil bruke en helg på å gå på ski gjennom marka, har løypeinspektøren dette tipset:
 

En helgetur med to overnattinger som tar deg inn i sentrale områder av Marka, kan starte fra togstasjonen på Movann.

Derfra er Tømtehytta første mål. Store og Lille Tømtehytta har til sammen 13 sengeplasser og fra Movann er det seks kilometer til de to hyttene.

Løypa følger skogsbilvei fra østiden av Nordre Movann og stiger jevnt og og trutt oppover i lia mot Tømte.

Etter en god natts søvn går turen videre mot Gørjahytta (servering) Herfra følges Holmenkollmarsjtraseen til Kikut (servering) og videre til Sandungen og Katnosdammen der det er mulig å overnatte i den gamle damvokterboligen.

Dagen etter er det mange muligheter hjem til byen. Hyttene i marka er Oslos gull

En flott tur går tilbake til Kikut, og derfra  er det enten løyper ned til Skansebakken i Sørkedalen, til Sognsvann eller til Frognerseteren.

Sjekk forholdene på Skiforeningens nettside.