Her er det ingen luksus, men likevel en av de fineste perlene i Vestfoldskjærgården.

Turen starter med en kort kryssing over til Hui, men vær obs på kryssende båttrafikk i sommersesongen. Kursen dreies så sørover langs Hui, og byr på skjermet og spennende padling blant mange holmer og skjær. Ruta legges så langs land på sørsiden av Lindholmen. Er det behov for en rast bør det gjøres nå, og strendene på nordsiden på øya er å anbefale. Turen går så videre sørvestover i litt mer åpent farvann, via Kongskollen og over til Stauperøyene. Videre padling mellom små og glattskurte svaberg byr på vill og vakker natur. På Stauper finnes det ingen luksus, bortsett fra en utedo helt sør på øya. Det er få teltplasser her, men får du likevel plassert et lite telt. Er været er bra, får du garantert en opplevelse for livet.

Annonse

Turvariant:

Legg gjerne turen rundt Hui og Vakersholmen tilbake, hvis det er ønske om en litt lengre tur. Dette kan også være et godt alternativ hvis en ønsker å padle mer i ly av vinden tilbake.

LES OGSÅ: Hui Rundt 

PADLELED VESTFOLD

Sommeren 2018 åpnet Norges første, sammenhengende padleled. Prosjektet er et samarbeid med 11 kystkommuner og Oslofjorden friluftsråd. Mens selve padleleden skal være ferdig skiltet og merket til sommersesongen 2018, vil etableringen av overnattingsplassene skje gradvis. Finansieringen er et spleiselag mellom fylkeskommunen, kommuner og statlige tilskuddsmidler.

LES MER: Folkets Færder (+) 

Langvika - Stauper Tur/Retur

Lengde: 12 kilometer 

Varighet: Ca. Tre timer 

Gradering: Blå